Stel, je bent een virus
Stel, je bent een virus

Stel, je bent een virus

Hoe mazelen, corona en verwanten hun stempel op de wereld drukken

In dit humoristische boekje laat Bart Braun zien wat het betekent om een virus te zijn. Virussen zijn meer dan ziekmakers: ze spelen een essentiële rol in de evolutie van het leven.

Serie

Pocket Science deel 14

Auteur

Bart Braun

Spreker

Bart Braun

Speelduur

2 uur 27 min

€ 9,99

Beschrijving

Onvoorstelbaar lang voordat er mensen waren, bestonden er al virussen op aarde. Het zijn meer dan ziekmakers: er zijn ook virussen die je juist gezond helpen houden, en ze spelen een essentiële rol in de evolutie van het leven, de ecologie van de planeet, en de menselijke geschiedenis.

Dit handzame en humoristische boekje laat zien wat het betekent om een virus te zijn. Wetenschapsschrijver Bart Braun brengt je up to speed over de invloed van virussen op de atmosfeer, batterijen die door virussen gebouwd zijn, duizenden jaren oude virussen die ineens ontdooiden en hun gastheer ziek gingen maken en nog veel meer. En passant houdt hij een pleidooi voor een jaarlijkse coronadag, een wereldwijd gastherenonderzoek en, het belangrijkste: menselijke bescheidenheid.

Bart Braun studeerde biologie en is wetenschapscommunicatie-adviseur bij Naturalis. Eerder schreef hij 'Nieuwe Dieren' en 'Wat de Weegschaal niet vertelt' (Nieuw Amsterdam).

Details

Imprint

New Scientist

Uitgever

Veen Media

Publicatiedatum

30 juni 2021

ISBN

9789085717430

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 27 min

Bestandsgrootte

203 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bart Braun studeerde biologie en is wetenschapscommunicatie-adviseur bij Naturalis. Eerder schreef hij ‘Nieuwe Dieren‘ en ‘Wat de Weegschaal niet vertelt’ (Nieuw Amsterdam).