Voetballers zijn net bewegende deeltjes
Voetballers zijn net bewegende deeltjes

Voetballers zijn net bewegende deeltjes

En 55 andere eurekamomenten van Nederlandse wetenschappers

Onder de douche, op zee of in een bedompte werkkamer: eurekamomenten kunnen overal plaatsvinden. Jim Jansen sprak met Nederlandse en Vlaamse wetenschappers over het kantelmoment in hun carrière.

Auteur

Jim Jansen

Spreker

Jim Jansen

Speelduur

2 uur 1 min

€ 12,99

Beschrijving

Mensen kun je zien als bewegende puntjes - een abstractie als in de natuurkunde, met het verschil dat deze puntjes een eigen wil hebben. Voor hoogleraar informatica Joost Kok was deze gewaarwording het grootste moment van inzicht in zijn imposante loopbaan. Onder de douche, op zee of achter een computerscherm in een bedompte werkkamer op de bètafaculteit: eurekamomenten kunnen overal plaatsvinden. Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist, sprak met de crème de la crème van de Nederlandse wetenschap over het kantelmoment in hun carrière. Van seks tot slangengif, van zombiecellen tot zwarte gaten en van minidarmen tot muzikaliteit: de vakgebieden zijn uiteenlopend, maar het aanstekelijke enthousiasme waarmee deze toponderzoekers vertellen over hun ontdekking is onverminderd groot. Van oud-minister Jet Bussemaker tot hoogleraar moleculaire genetica Hans Clevers, via viroloog Ab Osterhaus naar astronaut Andre Kuipers: Nederland herbergt de allerbeste wetenschappers ter wereld en in dit boek komen er zesenvijftig aan het woord.

Details

Imprint

New Scientist

Uitgever

Veen Media

Publicatiedatum

24 juni 2021

ISBN

9789085717478

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 1 min

Bestandsgrootte

166 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jim Jansen is hoofdredacteur van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist en verzorgt wekelijks voor het Algemeen Dagblad de rubriek Eureka! Hij presenteert onder meer het Gala van de Wetenschap en Lowlands Science.