Luistervoorbeeld

Een licht in de duisternis

Licht op het pad in moeilijke tijden - 6 geleide meditaties
Auteur Jack Kornfield
Voorlezer Dick de Ruiter
Speelduur 1u 7m 55s
€ 15,60

Beschrijving

“Het leven is een dans al naar gelang de omstandigheden. Je kunt de muziek niet kiezen, maar je kunt wel kiezen hoe je erop wilt dansen”.

Soms is ons levenspad gehuld in duisternis. Hoe kunnen we onze weg dan toch vervolgen zonder te struikelen en met behoud van onze waardigheid? “In ieder van ons brandt een eeuwig licht”, schrijft Kornfield. “Als we dat ontdekken dan kan dat ons de weg wijzen door tijden van pijn en verdriet”.

Dit luisterboek is bedoeld voor iedereen die het even niet meer ziet zitten. Het biedt een zelfhulp-programma met inspirerende verhalen en praktische oefeningen en meditaties die bij regelmatige beoefening je levenspad een stuk lichter maken. Het zijn krachtige hulpmiddelen die onze innerlijke wijsheid activeren en ons leren om alle aspecten van onze levenservaring te omarmen.

In het boek (de volledige tekst wordt meegeleverd als PDF-bestand) staan acht oefeningen, waarvan zes als audio in luisterboek staan.

Inhoud
1. De aarde is mijn getuige: ondanks donkere tijden stevige grond onder je voeten
2. Mededogen ontwikkelen: het zaad van mededogen laten ontkiemen
3. Vergeving in de praktijk: het enige medicijn dat ons kan bevrijden van het verleden
4. De healing tempel: een ontmoeting met je innerlijke healer
5. Boeddha-wijsheid in moeilijke tijden: het denken is je vriend en vijand
6. Gelijkmoedigheid en vrede: het is een illusie dat we alles kunnen regelen

Details

ImprintUitgeverij Panta Rhei
UitgeverPanta Rhei
Publicatiedatum 18 juni 2013
ISBN 9789088400940
Taal Nederlands
Speelduur 1u 7m 55s
Bestandsgrootte 43 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Jack Kornfield
Jack Kornfield

Jack Kornfield (1945), doctor filosofie, kreeg zijn vorming als Boeddhistische monnik in Thailand, Birma en India. Hij is medeoprichter van de Insight Meditation Society in Massachusetts, en van het Spirit Rock Meditation Center in Californië, en is een van de meest bekende leraren die mindfulness meditatie in het westen introduceerden.

Hij scheef veel boeken, waaronder Mediteren voor beginners, Na het feest komt de afwas, Het wijze hart e.d. Zijn boeken werden in twintig andere talen uitgegeven, en in totaal werden er meer dan een miljoen van verkocht.

Jack is vader en echtgenoot, en heeft een doctorsgraad in klinische psychologie. Hij woont en geeft les in Woodacre, Californië.

Toon aanbod