Luistervoorbeeld

Mediteren voor beginners

Eenvoudige meditatietechnieken voor de westerse mens
Auteur Jack Kornfield
Voorlezer Dick de Ruiter
Speelduur 1u 13m 19s
€ 15,00

Beschrijving

Dit is het luisterboek bij het boek Mediteren voor beginners van Jack Kornfield. Het bevat 6 geleide meditaties die geschikt zijn voor iedereen die weleens overwogen heeft om te gaan mediteren, maar niet wist waar te beginnen. De meditaties zijn kort, waarmee het nog gemakkelijker wordt om te leren hoe we tot rust en bezinning kunnen komen in ons dagelijks leven. Deze meditaties kunnen steeds opnieuw gebruikt worden om geleidelijk aan een dagelijkse meditatiepraktijk op te bouwen.

Kornfield maakt bij zijn meditaties gebruik van de aloude boeddhistische meditatietechniek genaamd ‘vipassana’, een beproefde methode om de geest rustig te maken. Hierbij proberen we onze geest in het hier-en-nu te brengen door middel van het richten van de aandacht op de ademhaling en op onze gedachten.

Het effect van deze oefeningen is overduidelijk; we ontdekken de betekenis van ‘ontwaken’, waardoor de basis wordt gelegd voor een leven met meer diepgang.

De oorspronkelijke teksten van Jack Kornfield werden voor de luisterboekopname vertaald en ingesproken door de bekende yogaleraar Dick de Ruiter.

Details

ImprintUitgeverij Panta Rhei
UitgeverPanta Rhei
Publicatiedatum 14 juli 2018
ISBN 9789088401800
Taal Nederlands
Speelduur 1u 13m 19s
Bestandsgrootte 101 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Jack Kornfield
Jack Kornfield

Jack Kornfield (1945), doctor filosofie, kreeg zijn vorming als Boeddhistische monnik in Thailand, Birma en India. Hij is medeoprichter van de Insight Meditation Society in Massachusetts, en van het Spirit Rock Meditation Center in Californië, en is een van de meest bekende leraren die mindfulness meditatie in het westen introduceerden.

Hij scheef veel boeken, waaronder Mediteren voor beginners, Na het feest komt de afwas, Het wijze hart e.d. Zijn boeken werden in twintig andere talen uitgegeven, en in totaal werden er meer dan een miljoen van verkocht.

Jack is vader en echtgenoot, en heeft een doctorsgraad in klinische psychologie. Hij woont en geeft les in Woodacre, Californië.

Toon aanbod