Luistervoorbeeld

Dubbelziel

Auteur David Ambrose
Spreker Christel Schimmel
Speelduur 8u 46m 2s
€ 9,95

Beschrijving

Tom Freeman denkt dat zijn demonen achter hem liggen. Na een periode van alcohol- en drugsmisbruik die hem bijna het leven heeft gekost, is hij al tien jaar clean. Zijn carrière loopt uitstekend, hij is gelukkig getrouwd met Clare en ze hebben een dochtertje, Julia.

Maar als Julia begint te praten, blijft ze maar volhouden dat ze Melanie heet. En dat Tom en Clare niet haar echte ouders zijn.
Geplaagd door een terugkerende nachtmerrie waarin hij een jong meisje heeft vermoord, doet Tom de verkillende ontdekking dat zijn dochter bezeten is door de geest van een meisje dat tien jaar eerder is verdwenen, precies op de plek waar Tom zijn laatste, door alcohol en drugs veroorzaakte black-out had…
En nu wil ze wraak…

Eerste deel uit de serie ‘Vintage Mystery’

Details

ImprintSuspense Publishing
UitgeverLance
Publicatiedatum 30 juni 2015
ISBN 9789088530364
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 46m 2s
Bestandsgrootte 241 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Met vaart geschreven spannend mysterieus verhaal in vier onderdelen. Het tweede en laatste deel wordt verteld door een ik-persoon, respectievelijk de moordenaar en dochter Julia. Veel actie met een vleugje horror en bovennatuurlijke elementen. Prima dialogen. Karakters komen redelijk uit de verf. Eerste deel uit de serie ‘Vintage Mystery’ waarin de uitgever niet eerder in het Nederlands verschenen hoogstaande thrillers opneemt.' (NBD Biblion)

'In de schaduw van grootmeesters als Stephen King en Dean Koontz publiceert de Britse misdaadauteur David Ambrose (1943) al decennialang spannende romans waarin misdaad, spanning en mysterie op kunstige wijze worden verweven met bovennatuurlijke elementen. Ambrose is een vakman die niet alleen romans schrijft, maar die ook de scenario’s van Hollywoodfilms, tv-series en toneelstukken op zijn naam heeft staan. Toch is er relatief weinig van hem in Nederlandse vertaling verschenen. Natuurlijk is het gegeven van reïncarnatie, een overleden persoon die terugkeert op aarde in het lichaam van een ander, een veelvuldig terugkerend thema in de suspense en mysterie-literatuur. Maar Ambrose werkt het buitengewoon spannend en origineel uit. Hij schept constante twijfel over de identiteit van Julia/Melanie. Gedurende die zoektocht creëert Ambrose zoveel dwaalsporen dat zowel Tom als de lezer aan de lopende band op het verkeerde been worden gezet. Niets spannender dan onzekerheid. Het duistere verhaal is bijzonder knap geconstrueerd en kent vele horrormomenten waarin de geest van Melanie bezit neemt van die van Julia. Ambrose is hier op zijn best. Het verhaal heeft vaart en is ronduit angstaanjagend. Daarnaast beschrijft Ambrose op boeiende wijze de strijd van Tom tegen alcohol. Hij weerstaat de aandrang om zelfmoord te plegen omdat hij liever een glas alcohol wil. Ambrose wisselt de strijd tegen alcohol, de slopende zoektocht en de horrormomenten waarin de bezetenheid van het meisje wordt beschreven, goed gebalanceerd af. Daartoe maakt hij gebruik van meerdere perspectieven zoals die van Tom Freeman en van diens bezeten dochter Julia. Knap daarbij is dat Ambrose het verhaal zo weet te vertellen dat de lezer niets of niemand meer vertrouwt en aan alles begint te twijfelen. Dubbelziel is een thriller die het woord suspense een nieuwe inhoud geeft. Zenuwslopend, mysterieus en donker als de nacht. De boodschap dat “het leven nu eenmaal niet eerlijk is” nemen we voor lief. Blij dat David Ambrose eindelijk terug is. 4 sterren voor plot, spanning, leesplezier, schrijfstijl, originaliteit en psychologie.' (Kees de Bree, Hebban/Crimezone.nl)

'David Ambrose onderstreept dat hij een meesterverteller is. Met Dubbelziel roept hij veel meer op dan enkel huiver.' (Times Literary Supplement)

'Suspense zo goed, dat het bijna zeer doet' (Sunday Express)Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo David Ambrose

David Ambrose (1943) studeerde rechten aan de Universiteit van Oxford. Zijn zes mysterieuze thrillers zijn verschenen in twintig landen en leverden hem het etiket op Hitchcock ontmoet Hawking. Als scriptschrijver werkte hij ook voor film, theater en televisie.

Op zijn naam staan twintig Hollywood films (waaronder The Final Countdown, Amityville en D.A.R.Y.L), drie toneelstukken en talloze uren televisie. Hij werkte samen met grootheden als Orson Welles en Gene Roddenberry, en met acteurs als Sharon Stone en Pierce Brosnan. Ambrose is geboren in Engeland en woont nu met zijn vrouw in Zwitserland.

Toon aanbod