Luistervoorbeeld

Cold Case: Sally

Zoektocht naar de dader
Auteur Kurt Wertelaers
Voorlezer Louis van Beek
Speelduur 4u 35m 11s
€ 9,95

Beschrijving

Op een zomerdag in 1996 vinden spelende kinderen tussen het riet op Linkeroever in Antwerpen het verminkte lichaam van een jonge vrouw. Haar schedel is met brute kracht ingeslagen. Al snel wordt duidelijk dat het gaat om Sally Van Hecke, een moeder van twintig die tippelde om haar drugsverslaving te bekostigen. Maandenlang speurwerk levert de politie wel een resem hypotheses en verdachten op, maar geen dader.
Het enige aanknopingspunt is een onbekende klant die op die fatale avond met Sally gezien werd. Volgens getuigen had hij een paardenstaart en zat hij aan het stuur van een opvallende Amerikaanse auto, maar elk spoor naar de man en zijn wagen loopt dood. Tot wanhoop van Sally's familie wordt het onderzoek stopgezet, verhuist het dossier naar de archieven en blijft de moord bijna twintig jaar lang een zoveelste cold case.
Tot misdaadjournalist Kurt Wertelaers er zich in 2016 in vastbijt en een spoor vindt dat recht naar een man leidt, een man met een paardenstaart. Na een jaar intensief speuren trekt hij met bewijzen in de hand naar het gerecht. De moordzaak wordt heropend. Komt er na al die tijd dan toch gerechtigheid voor Sally?
KURT WERTELAERS was twintig jaar misdaad- en buitenlandreporter bij een grote krant. In 2013 volgde hij een opleiding tot privédetective en sindsdien legt hij zich toe op cold cases.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 8 januari 2020
ISBN 9789178619221
Taal Nederlands
Speelduur 4u 35m 11s
Bestandsgrootte 252 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Kurt Wertelaers

Toon aanbod