Luistervoorbeeld

Ontvoerd

607 dagen tussen leven en dood
Auteur Arjan Erkel
Spreker Kevin Hassing
Speelduur 10u 15m 57s
€ 9,95

Beschrijving

Ontvoerd: 607 dagen tussen leven en dood. Een tijdloos verhaal over hoop, moed en doorzettingsvermogen.
Arjan Erkel werkte in 2002 voor Artsen Zonder Grensen in Dagestan toen hij op brute wijze werd ontvoerd. Hij zat vervolgens twintig maanden in een donker hok van anderhalf bij twee meter tussen de insecten en de muizen. Maanden lang zag hij geen gezichten: hij werd bewaakt door zwaarbewapende mannen met maskers. Hij vreesde meerdere malen voor zijn leven, werd heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop en voelde zijn einde naderen tijdens nachtelijke ritten in de kofferbak van een auto, op weg naar nieuwe onzekerheid.
Op afwisselend emotionele en rationele wijze doet Erkel verslag van zijn voortdurende gevecht om te overleven, zijn strijd tegen angst, onzekerheid en eenzaamheid, en zijn strijd met zichzelf en het geloof. Zijn verhaal geeft aan hoe belangrijk het is hoop te houden, positief te blijven en met volharding en doorzettingsvermogen te blijven proberen de omstandigheden zo leefbaar mogelijk te houden.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 21 februari 2020
ISBN 9789178619276
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 15m 57s
Bestandsgrootte 846 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Het is een fenomenale prestatie om dit te overleven en het is bijna net zo'n grote verdienste om er zo'n mooi, meeslepend en ontroerend boek over te schrijven." (NRC Handelsblad)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Arjan Erkel woont in Rotterdam. Hij studeerde in 1997 af als cultureel antropoloog en vertrok in 1994 voor het eerst met Artsen zonder Grenzen naar het veld. Hij werd bekend doordat hij in de zomer van 2002 werd ontvoerd in Dagestan. Tegenwoordig is hij ondernemer en geeft hij veel lezingen en workshops over verbinding en vrijheid van denken en doen.

Toon aanbod