Jarretels voor een seriemoordenaar
Jarretels voor een seriemoordenaar

Jarretels voor een seriemoordenaar

Als 15-jarig meisje valt Loes Leeman voor de charmes van de Utrechtse ladykiller Hans van Zon die later wordt veroordeeld voor viervoudige moord. Jaren later zoekt Loes haar oude liefde weer op.

Auteur

Loes Leeman

Spreker

Marijke Beversluis

Speelduur

8 uur 3 min

€ 12,95

Beschrijving

Als 15-jarig meisje valt Loes Leeman voor de charmes van de Utrechtse ladykiller Hans van Zon. Zich niet bewust van de gruwelijke moorden die hij pleegt bedelt ze om zijn aandacht en een ritje achter op z'n scooter.
In 1967 wordt de dan 25-jarige Van Zon gearresteerd op verdenking van viervoudige moord. Tijdens een geruchtmakend proces bekent Hans van Z. zijn beestachtige daden en verklaart: ’te moorden voor de kick'. De president van de rechtbank meent: ’De verdachte slachtte mensen als konijnen', en veroordeelt Van Z. tot een levenslange gevangenisstraf.

In 1986 krijgt Van Zon gratie. Loes, inmiddels journaliste, zoekt haar oude liefde weer op. Ze gruwelt van zijn daden, maar is gefascineerd door zijn meedogenloosheid. Hij krijgt haar opnieuw in zijn greep. Jarenlang wordt ze meegesleept in zijn misdadige verleden: ’Eenmaal over de grens maken een, twee of drie moorden niet meer uit.' Van Zon weet zijn ’maatje in de mist' zoals hij Loes noemt, emotioneel te chanteren en onthult haar meerdere misdaden. Er ontstaat een broeierige driehoeksverhouding met zijn vrouw Riet die een hartsvriendin van Loes wordt.

 In 1998 drinkt Hans van Zon zich dood. Zijn laatste eis is dat zijn maatje jarretels draagt op zijn begrafenis. Loes zal dansen op zijn graf. 
In haar zeer persoonlijke boek vertelt Loes Leeman, op basis van dagboeken en brieven, over haar bizarre relatie met Van Z. Niet eerder kwam iemand zo dicht bij het misdadige brein van een seriemoordenaar. Van Z: ’Spijt? Daar krijg je geen brood voor bij de bakker.' 

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

30 juni 2020

ISBN

9789178619542

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 3 min

Bestandsgrootte

664 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Marijke Beversluis Bekijk alles

Een moordgids voor antiekverzamelaars
€ 12,99
Het goedgeleefde leven

Het goedgeleefde leven

Gladys McGarey

€ 16,99
De spionne
4.0

De spionne

Tess Gerritsen

€ 12,99
De dochter van Auschwitz

De dochter van Auschwitz

Tova Friedman, Malcolm Brabant

€ 14,99