Luistervoorbeeld

Parttime junkie

Mijn (geheime) verslaving aan GHB
Auteur Renee Kelder
Spreker Barbara Sloesen
Speelduur 7u 23m
€ 9,95

Beschrijving

Dit is het waargebeurde verhaal van Renee Kelder die jarenlang in het geheim verslaafd was aan GHB, een drug die nog steeds aan populariteit wint.

Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid gezin. Ze kijken naar de VPRO, rijden een Volvo en wonen in een keurige buurt in Heemstede. Een gezin waarvan je niet verwacht dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB. Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven, want ondanks haar vernietigende levensstijl vol drank en drugs studeerde ze ondertussen braaf in vier jaar af, ging ze nog trouw naar haar museumclubje en werkte ze in de verslavingszorg – de perfecte dekmantel. Niemand had iets door. 

Parttime-junkie is het openhartige, spannende en ongelooflijke verhaal van een jonge vrouw die kon liegen als geen ander, maar die uiteindelijk vooral zichzelf voor de gek hield. Met dit boek sluit Renee Kelder haar dubbelleven en haar drugsverleden definitief af.

Aan het eind van het boek geeft Renee antwoorden op veelgestelde vragen van jongeren en ouders.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 14 september 2020
ISBN 9789179956219
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 23m
Bestandsgrootte 405 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Dit boek kan velen aanspreken, tot nadenken stemmen, en bovendien laten meegaan in een spannend en stilistisch hoogstaand verhaal." - Herman Brusselmans.

"In één ruk uitgelezen. Impressive. En goed geschreven." Tijl Beckand, tv-presentator

"Parttime-junkie behoort tot de top 5 non-fictieliteratuur van het jaar." Algemeen Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Renee Kelder (1985) is gastspreker, schrijver, geestelijk verzorger en verslavingsexpert. Naar aanleiding van haar boek en haar ervaringen geeft Renee lezingen over het vinden van je ware identiteit als basis voor zingeving in de zorg, bij de overheid en in het bedrijfsleven. Ook geeft ze drugsvoorlichting in het voortgezet onderwijs. In 2015 studeerde Renee Kelder af als humanistisch geestelijk verzorger aan de Universiteit voor Humanistiek. In haar onderzoeksscriptie onderzocht zij of zingeving een rol speelt in GHB-afhankelijkheid. Renee is tevens columnist voor het Algemeen Dagblad.

Toon aanbod