Luistervoorbeeld

De terugkeer van Julia Caglieri

Haar project, haar stad, haar droom
Auteur Lucia Douwes Dekker
Spreker Marjolein Algera
Speelduur 11u 3m 26s
€ 9,95

Beschrijving

PADUA
Voor Guiseppi Caglieri – hoofdtuinman van de beroemde Orta Botanica in Padua – is zijn dochtertje Julia met al haar dromen een "principessa". Maar Guiseppi's verbitterde moeder Marietta Caglieri dringt erop aan "het kind' naar Nederland te sturen, waar ze thuishoort. Na haar vaders overlijden gaat Julia naar het bruisende Valencia, waar oom Vito en zijn muzikale echtgenote Elsbetta haar opvoeden. Daar ontdekt Julia de liefde voor stadsarchitectuur.
AMSTERDAM, ARNHEM, BIRMINGHAM, LONDEN, NEW YORK EN VALENCIA
Julia heeft haar roeping als stedenbouwkundige gevonden. Met haar Amerikaanse levenspartner Rob Stonewell runt ze een internationaal architectenbureau aan de rivier de Rijn in Arnhem. Op een dag doet de gemeentelijke stadsvernieuwing van Valencia een beroep op hun deskundigheid. De narcistisch en op geld ingestelde Rob denkt daar het zijne van, Julia het hare. Evenals de Engelse Sal Martin, die ooit furore maakte in het herontwikkelen van oude industriële gebouwen.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 13 oktober 2020
ISBN 9789179956288
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 3m 26s
Bestandsgrootte 607 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Lucia Douwes Dekker

Lucia Douwes Dekker (1957) is in Nederland geboren maar deels opgegroeid in Maleisië. Tijdens haar opleidingen haalde ze extreem hoge cijfers en na haar studies heeft ze de eerste zeven jaar in het bedrijf van haar vader gewerkt. Vervolgens vertrok ze op 24-jarige leeftijd als jong echtgenote van een mijnbouwingenieur naar Peru. Het ondernemersbloed zat in haar en na een vakantie in Spanje besloot ze er een bedrijf op te zetten. Op een gegeven moment keerde ze terug naar Nederland om het bedrijf van de familie uit het slop te trekken. In 2002 overleed plotseling haar oudste zus op 46-jarige leeftijd. Dit deed Lucia realiseren dat de tijd ongenadig kan zijn. 'Tijd om dromen te realiseren moest ik zelf maken', aldus Lucia. Dat jaar begon ze met het raamwerk voor haar boek Onkwetsbare vrouwen.

Ann Sophia is de vijfde roman van Lucia. In al haar boeken zit wel een stukje van haar leven verwerkt en probeert ze een maatschappelijk thema centraal te stellen. Ook zie je iets van haar ondernemersbloed.

Toon aanbod