Luistervoorbeeld

Een kind krijg je voor het leven

Auteur Trudy Scheele-Gertsen
Spreker Ottolien Boeschoten
Speelduur 5u 12m 42s
€ 12,95

Beschrijving

Het hartverscheurende, waargebeurde verhaal van een afstandsmoeder die haar zoon niet mocht zien opgroeien. 
Trudy Scheele-Gertsen werd verliefd op een aardige jongeman uit Utrecht en raakte per ongeluk zwanger. Er was één probleem: ze waren nog niet getrouwd, en toen hij haar in de steek liet, werd haar probleem alleen maar groter. Opeens was ze een ongehuwde moeder, en ongehuwde moeders vond men tot in de jaren tachtig van de twintigste eeuw een schande en een gevaar voor de samenleving en de gevestigde huwelijksmoraal. Tussen 1956, toen de adoptiewet van kracht werd, en 1984 werden ongehuwde moeders dan ook vaak gedwongen hun kind af te staan. 

Ook Trudy werd, net als al die andere jonge vrouwen, onder druk gezet door haar directe omgeving, door artsen en hulpverleners en door de kerk. Haar moeder, die aanstuurde op adoptie, zorgde ervoor dat ze werd opgenomen in een tehuis voor ongehuwde moeders. In februari 1968 werd Trudy daar de trotse moeder van een jongetje, maar dat werd haar al snel afgenomen. Pas na enkele moeizame jaren waarin zij vergeefs om haar zoontje vocht, werd het jongetje in een adoptiegezin geplaatst. Door de afstand kon ze geen band met hem opbouwen, wat zou leiden tot een levenslang verdriet.

In 'Een kind krijg je voor het leven' vertelt Trudy haar verhaal, van het moment dat ze de vader van haar kind ontmoet tot aan haar rechtszaak tegen de staat. 'Een kind krijg je voor het leven' laat zien wat de impact is op een mensenleven om afstand te moeten doen van je kind.
Disclaimer babyfoto: Paulastichting © M.A.I. van Bommel.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 7 juni 2021
ISBN 9789179956967
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 12m 42s
Bestandsgrootte 286 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Trudy Scheele-Gertsen werd kort na de Tweede Wereldoorlog geboren en groeide op in een tuindersgezin in het Gelderse dorp Huissen. Na haar opleidingen voor verpleegkundige en wijkverpleegkundige werkte ze in de zorg. Van 1995 tot 2000 studeerde ze klassieke homeopathie in Arnhem. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen en acht kleinkinderen.

Toon aanbod