Luistervoorbeeld

Ik was twaalf en ik fietste naar school

Auteur Sabine Dardenne
Spreker Kim Pieters
Speelduur 5u 17m 29s
€ 12,95

Beschrijving

Tachtig dagen in de kelder van Dutroux.

Sabine Dardenne is twaalf jaar oud als ze door Marc Dutroux en zijn handlanger van haar fiets wordt gesleurd, in een busje wordt gedrogeerd en naar een onbekend huis wordt gebracht. Wat Sabine daar moet ondergaan is vreselijk. Zij moet zich uitkleden, Dutroux doet haar een ketting om de hals en bindt haar daarmee aan een bed. Na een paar dagen wordt Sabine naar een kelder overgebracht, waar ze in de tijd die volgt steeds weer wordt lastiggevallen door Dutroux. 
Aan het eind van haar gevangenschap krijgt ze gezelschap van Laetitia Delhez en enkele dagen later worden de meisjes door de politie bevrijd. 
'Ik was twaalf en fietste naar school' is een buitengewone getuigenis van een jonge vrouw die tachtig dagen doorbracht in gevangenschap voordat zij van de dood werd gered. Sabine Dardenne schreef dit boek opdat de stem van de slachtoffers eindelijk gehoord zal worden en de fascinatie voor dit soort monsters voor altijd zal verdwijnen.

'Ik ben een van de weinigen die het geluk hebben gehad te ontsnappen aan een dergelijke moordenaar. Het vertellen van dit verhaal is voor mij een noodzaak en als ik al de moed heb om deze hellegang te reconstrueren, dan is het vooral opdat rechters geen pedofielen meer vrijlaten halverwege hun gevangenisstraf wegens 'goed gedrag', en zonder enige waarschuwing.
Vertaaald door: Noor Koch en Joris Vermeulen. Oorspronkelijke titel: J'avais 12 ans, j'ai pris mon vélo et je suis partie à l'école.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 10 januari 2022
ISBN 9789179957711
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 17m 29s
Bestandsgrootte 291 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

NRC Handelsblad: "Een hartverscheurender boek dan 'Ik was twaalf en fietste naar school' van Sabine Dardenne is niet gemakkelijk te bedenken of het zou het 'Het achterhuis' van Anne Frank moeten zijn."


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Sabine Dardenne (1983) is een Belgische auteur. Ze werd in 1996 op twaalfjarige leeftijd ontvoerd door Marc Dutroux.

Toon aanbod