Ik was twaalf en ik fietste naar school
Ik was twaalf en ik fietste naar school

Ik was twaalf en ik fietste naar school

Sabine Dardenne is 12 jaar als ze wordt ontvoerd door pedofiel en moordenaar Marc Dutroux en wordt opgesloten in zijn kelder. Wat Sabine daar moet ondergaan is vreselijk. Na 80 dagen wordt ze bevrijd.

Auteur

Sabine Dardenne

Spreker

Kim Pieters

Speelduur

5 uur 17 min

€ 12,95

Beschrijving

Tachtig dagen in de kelder van Dutroux.

Sabine Dardenne is twaalf jaar oud als ze door Marc Dutroux en zijn handlanger van haar fiets wordt gesleurd, in een busje wordt gedrogeerd en naar een onbekend huis wordt gebracht. Wat Sabine daar moet ondergaan is vreselijk. Zij moet zich uitkleden, Dutroux doet haar een ketting om de hals en bindt haar daarmee aan een bed. Na een paar dagen wordt Sabine naar een kelder overgebracht, waar ze in de tijd die volgt steeds weer wordt lastiggevallen door Dutroux. 
Aan het eind van haar gevangenschap krijgt ze gezelschap van Laetitia Delhez en enkele dagen later worden de meisjes door de politie bevrijd. 
'Ik was twaalf en fietste naar school' is een buitengewone getuigenis van een jonge vrouw die tachtig dagen doorbracht in gevangenschap voordat zij van de dood werd gered. Sabine Dardenne schreef dit boek opdat de stem van de slachtoffers eindelijk gehoord zal worden en de fascinatie voor dit soort monsters voor altijd zal verdwijnen.

'Ik ben een van de weinigen die het geluk hebben gehad te ontsnappen aan een dergelijke moordenaar. Het vertellen van dit verhaal is voor mij een noodzaak en als ik al de moed heb om deze hellegang te reconstrueren, dan is het vooral opdat rechters geen pedofielen meer vrijlaten halverwege hun gevangenisstraf wegens 'goed gedrag', en zonder enige waarschuwing.
Vertaaald door: Noor Koch en Joris Vermeulen. Oorspronkelijke titel: J'avais 12 ans, j'ai pris mon vélo et je suis partie à l'école.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

10 januari 2022

ISBN

9789179957711

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 17 min

Bestandsgrootte

291 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Sabine Dardenne Bekijk alles

Vlaams Ik was twaalf en ik fietste naar school
€ 12,95

Meer spreker Kim Pieters Bekijk alles

Het tango algoritme

Het tango algoritme

Heleen van den Hoven

€ 11,99
De macht

De macht

Ed van Eeden

€ 9,99
De ware

De ware

John Marrs

€ 12,99
Ciao Sicilia

Ciao Sicilia

Marelle Boersma

€ 11,99