Luistervoorbeeld

Gevaar loert overal

De politiejaren 1964-2000
Auteur Klaas Wilting
Spreker Klaas Wilting
Speelduur 9u 8m 16s
€ 12,95

Beschrijving

Gevaar loert overal: Drugsproblemen, zware georganiseerde criminaliteit, ondermijning. Klaas Wilting, politieman in hart en nieren, maakte het in zijn actieve loopbaan allemaal mee. Wilting was bij vele kleine en grote politieacties aanwezig. Hij zag hoe de vrijheid-blijheid gedoogmentaliteit in Amsterdam zorgde voor veel overlast en menselijk leed door vele vormen van criminaliteit. 

Wilting zag hoe de overheid vele miljoenen subsidies pompte in o.a. jeugdhuizen van Happy Family, in heroïnecafe’s, in de Hells Angels en andere clubs, zonder echt te controleren of al dat geld goed besteed werd. Het waren aflaatbriefjes die de overheid verstrekte om rust te kopen. Wilting zag ook dat de georganiseerde criminaliteit verhardde en steeds meer grip op de samenleving kreeg. Zichtbaar en onzichtbaar. 

Hij was aanwezig bij de vele acties van speciale politieteams die problemen moesten aanpakken. Maar keer op keer zorgden bezuinigingen voor het afbreken van de vaak zo succesvolle politieteams. Rasverteller Klaas Wilting toont in Gevaar loert overal aan dat er tussen zijn jaren bij de politie en onze huidige tijd nauwelijks verbetering optrad. Tussen de regels vol warme herinneringen is ook kritiek te lezen. 

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 27 september 2021
ISBN 9789179957827
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 8m 16s
Bestandsgrootte 501 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Klaas Wilting (1943) had jarenlang landelijke bekendheid als woordvoerder van de Amsterdamse politie. Tegenwoordig is Wilting media-adviseur, mediatrainer, presentator, dagvoorzitter en producent van bedrijfsfilms.

Toon aanbod