Luistervoorbeeld

Souvenirs

Beter na Bataclan
Auteur Ferry Zandvliet
Spreker Kevin Hassing
Speelduur 9u 46m 28s
€ 12,95

Beschrijving

Ferry is een ‘ouwe zeikerd’. Hij is boos. Op zijn omgeving, op de scheiding van zijn ouders, op alles wat niet goed loopt, op de wereld in het algemeen. Tot 13 november 2015. Dan is hij met vrienden bij een concert in het Parijse theater Bataclan als drie mannen met Kalasjnikovs het vuur openen in de volgepakte zaal. Ferry ziet en voelt hoe tientallen mensen naast hem worden gedood. Even weet hij zeker dat ook zijn leven voorbij is. Maar kruipend door het bloed en over de lichamen weet hij wonder boven wonder te ontsnappen. Die ervaring verandert zijn leven. Langzaam maakt zijn boosheid plaats voor dankbaarheid en vergeving, met als hoogtepunt het feit dat hij bevriend raakt met de vader van één van de aanslagplegers. Hij vertelt zijn optimistische verhaal voor een steeds groter publiek. Zo verandert de ‘ouwe zeikerd’ in een inspirator. Dit is een boek over Ferry’s ervaringen van die vreselijke vrijdagavond en de vijf jaar erna: ervaringen die hij niemand gunt, met gevolgen die hij nooit had willen missen. Souvenirs is een les in het accepteren van het onacceptabele en in het vergeven van het onvergeeflijke…

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 9 november 2021
ISBN 9789179957971
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 46m 28s
Bestandsgrootte 805 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

Ellie Lust, programmamaker/oud-woordvoerder Politie: "Ferry, je hebt er letterlijk een levenservaring van gemaakt waarmee je probeert anderen verder te helpen in hun leven. Dat is een kracht die ongekend is!"

Humberto Tan, presentator: "Ferry is erin geslaagd zijn verhaal heel intens te delen met de lezer. Hij neemt je mee in die afschuwelijke aanslag waarbij je tijdens het lezen haast vergeet te ademen. Nog knapper is het om te beschrijven hoe je met een dergelijk trauma omgaat. Absoluut niet gemakkelijk, maar wel mogelijk, zo laat Ferry zien."


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Ferry Zandvliet is een spreker in binnen- en buitenland. Samen met drie vrienden overleefde hij de aanslag op het Bataclan theater in Parijs op 13 november 2015 waar 89 mensen werden doodgeschoten. Een afschuwelijke ervaring die hem juist minder bang en boos maakte en meer uit het leven liet halen.

Toon aanbod