Luistervoorbeeld

Ik was negen toen ik moest trouwen

Auteur Nujoud Ali, Delphine Minoui
Spreker Jantine van den Bosch
Speelduur 3u 57m 8s
€ 12,95

Beschrijving

Het waargebeurde verhaal van een dapper negenjarig meisje dat wist te ontsnappen uit een gedwongen huwelijk.

‘Ik heet Nojoud en ik kom uit Jemen. Mijn ouders hebben me gedwongen te trouwen met een man die drie keer zo oud was als ik en die me seksueel misbruikte en sloeg. Op een dag ging ik de deur uit om brood te kopen en besloot toen dat ik niet meer terug zou gaan. Ik ging naar de rechtbank en vroeg om bescherming. Ik bleef daar wachten, net zolang tot een rechter bereid was naar me te luisteren.’

Dankzij de hulp van een vrouwelijke advocaat, internationale hulporganisaties en de lokale media, lukte het Nojoud om haar scheiding erdoor te krijgen. Dit was een opmerkelijke gebeurtenis in Jemen, waar normaal gesproken iedereen zwijgt over het feit dat bijna de helft van alle meisjes wordt uitgehuwelijkt onder de wettelijke minimum leeftijd van vijftien jaar. Nojouds verhaal geeft andere meisjes de moed om zich te verzetten tegen de gebruiken van hun land. Oorspronkelijke titel: J'ai 10 ans et je suis divorcée. Vertaler: Saskia Taggenbrock.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 7 februari 2022
ISBN 9789180192170
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 57m 8s
Bestandsgrootte 217 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Ali Nojoud (1998) speelt een centrale rol in de Jemenitische beweging tegen gedwongen huwelijken en kindhuwelijken strijdt. Nojoud werd zelf uitgehuwelijkt op haar negende.

Toon aanbod