Luistervoorbeeld

Novitsjok

Auteur Fedor de Groot
Spreker Inge Ipenburg
Speelduur 9u 27m 59s
€ 12,95

Beschrijving

Het tweede deel over Monika Hedegaard, rechercheur bij de politie van Kopenhagen, en haar zus Isabel. IEind 1989 ontsnapt CIA-agente Linda Brown in Abchazië op spectaculaire wijze aan Sovjetgeneraal Makarov. Ze verdwijnt samen met een groot aantal ampullen met het zenuwgas Novitsjok 11.

Dertig jaar later wil de Zweedse milieuorganisatie Renad Värld de overbevolking van de aarde terugdringen door de inzet van hetzelfde zenuwgas. De Zweden vragen Makarov de ampullen te traceren. Hij accepteert de lucratieve opdracht, maar houdt er een eigen, duistere, agenda op na.

In Berlijn krijgt rechercheur Monika Hedegaard een huiveringwekkend plan van de Stasi onder ogen dat in een archief is gevonden. Samen met haar zus Isabel stelt ze een onderzoek in naar de achtergrond ervan. Ze stuiten daarbij al snel op Linda Brown en besluiten hun krachten te bundelen. Om te voorkomen dat Makarov in het bezit komt van het zenuwgas, infiltreren Isabel en Linda in Abchazië. De generaal lijkt hen echter steeds een stap voor te zijn. Wat houdt Linda verborgen voor Isabel?

Tijdens een zinderende finale in een verlaten mijnstad komt de schokkende waarheid aan het licht..

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 23 mei 2022
ISBN 9789180192651
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 27m 59s
Bestandsgrootte 779 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Fedor de Groot (1967) wilde al lang een eigen thriller schrijven in de geest van Clive Cussler: leerzaam, spannend en met een vleugje geschiedenis. In “Sønderho” is het hoofdthema de genetica, waar hij veel research naar deed. Samen met zijn vrouw en hond woont hij in een dorp bij Delft. ‘Sønderho’ is zijn debuutthriller.

Toon aanbod