Luistervoorbeeld

Weg van het water

Tsunami in Thailand
Auteur Linda Westendorp
Spreker Miryanna van Reeden
Speelduur 7u 47m 48s
€ 12,95

Beschrijving

In de kerstnacht van 2004 viert een team van zes reisleiders feest op een Thais strand. Ze proosten op hun leven aan het azuurblauwe water tussen palmen en uitgelaten vakantiegangers. Een dag later wordt hun paradijs getroffen door een van de grootste rampen uit de geschiedenis, met 230.000 doden als gevolg. Het vrolijke ‘Team Phuket’ verandert ineens in een ongetraind hulpbataljon op het bizarre slagveld dat de zee heeft aangericht. Ze redden gasten, zoeken naar vermisten en brengen nabestaanden op de hoogte van verschrikkelijk nieuws. 
In korte tijd leren ze dat leven en dood naast elkaar en soms dwars door elkaar heen lopen en dat een ramp het beste én het slechtste in mensen losmaakt: waar de ene toerist tientallen gewonden verzorgt, eist de andere ter plekke zijn geld terug vanwege ‘het ongemak’. Bij elkaar vinden de zes collega’s de steun die ze nodig hebben om niet in te storten in die waanzinnige week. De ramp zal hen voor altijd met elkaar verbinden. Als ze vele jaren later weer als groep samenkomen, realiseren ze zich dat ze eigenlijk alleen onderling écht kunnen praten over de verschrikkelijke week van de tsunami. 
Eén van hen, Linda, documenteerde alles wat de groep meemaakte. Weg van het Water is een meeslepend verhaal over leven en dood, geven en nemen, vriendschap en verlies.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 11 april 2022
ISBN 9789180192873
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 47m 48s
Bestandsgrootte 428 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.