Ontvoerd door horrordokter
Ontvoerd door horrordokter

Ontvoerd door horrordokter

Waargebeurd verhaal

De 38-jarige Zweedse arts Martin Trenneborg, die in 2015 Isabel Eriksson drogeerde, ontvoerde en haar zes dagen lang opsloot, werd in de media bekend als “de horrordokter”. Dit is haar verhaal.

Auteur

Isabel Eriksson

Spreker

Miryanna van Reeden

Speelduur

6 uur 45 min

€ 12,95

Beschrijving

Ik tol in het rond. Ik wankel. Kijk om me heen. De ruimte is grijs, stoffig en rommelig. Een beetje zoals een garage, of een bouwplaats. Of een schuilplaats, een…een bunker.'

Wanneer Isabel Eriksson wakker wordt, weet ze eerst niet waar ze is. Het eerste wat ze ziet, is een plafond van golfplaten en houten balken, een naald in haar arm en naast het bed waar ze in ligt, zit een man haar aan te staren. Hij vertelt haar dat hij haar heeft ontvoerd en van plan is haar opgesloten te houden. Het is de bedoeling dat zij zijn vriendin wordt en misschien laat hij haar dan over een paar jaar gaan. Maar misschien ook niet.
Isabel realiseert zich dat haar enige kans om daar weg te komen, is door deze man op een of andere manier zo ver te krijgen dat haar weer vrij laat. Zo begint een psychologisch spel waarbij ze elke zet zorgvuldig moet afwegen, want elke misstap kan een leven lang in de bunker betekenen. De 38-jarige arts Martin Trenneborg, die in september 2015 Isabel Eriksson drogeerde, ontvoerde en haar zes dagen lang opsloot, werd in de media bekend als “de horrordokter”. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot tien jaar gevangenis, maar ging in beroep waarna zijn straf werd verlaagd tot acht jaar. Voor Isabel Eriksson houdt de nachtmerrie echter nooit meer op. Een deel van haar zal altijd in de greep van deze horrordokter blijven. In dit boek vertelt ze voor het eerst over haar vreselijke ervaringen in de bunker en hoe ze hieruit heeft weten te ontsnappen.
Isabel Eriksson is een gefingeerde naam en ze heeft tot op de dag van vandaag een geheime identiteit. Oorspronkelijke titel: I bunkerläkarens våld. Vertaald door Steven Schneijderberg.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

22 mei 2023

ISBN

9789180516938

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 45 min

Bestandsgrootte

371 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Miryanna van Reeden Bekijk alles

€ 6,99
Terwijl je wacht op de psycholoog
€ 14,99
De wijk in bloei

De wijk in bloei

Gaby Rasters

€ 7,99
Een duistere engel

Een duistere engel

Elly Griffiths

€ 12,99