Ayoub
Ayoub

Ayoub

Een stadsjongen met een boerendroom

Het krachtige en strijdbare verhaal van een stadse jongen die niets uit de weg gaat om zijn doel, een eigen boerderij, te bereiken

Auteur

Ayoub Louihrani

Spreker

Nizar El Manouzi

Speelduur

4 uur 10 min

€ 12,95

Beschrijving

Het krachtige en strijdbare verhaal van een stadse jongen die niets uit de weg gaat om zijn doel, een eigen boerderij, te bereiken.
Ayoub Louihrani uit Amsterdam-Oost wist op zijn veertiende al dat hij boer, fellah op z’n Arabisch, wilde worden. Nu werkt hij als invalboer op ver­schillende veehouderijen en droomt hij van de volgende stap: een eigen bedrijf. Hij heeft inmiddels ook een eigen televisieprogramma: Boer Ayoub.
We leren Ayoub kennen vanaf zijn vroege jeugd als straatschoffie in Amsterdam-Oost. Hij vertelt eerlijk over hoe hij het niet altijd makkelijk had tussen leeftijdsge­noten vanwege zijn afkomst en looks. Als begin­nende boer werd hij in eerste instantie vaak afge­wezen vanwege zijn Marokkaanse achtergrond en nog steeds moet hij soms vechten voor zijn plek. Zelfs zijn beste vrienden begrepen niet waarom hij koos voor een leven tussen de koeien, en voor­al: koeienpoep. Ayoub vertelt over zijn liefde voor het boerenle­ven: over de vrijheid die hij ervaart als hij werkt met de dieren en over de rust van het platteland om hem heen, maar ook over het belang van deze beroepsgroep, die de laatste jaren zo vaak onder vuur heeft gelegen.
Zijn enthousiasme is zeer aanstekelijk en met zijn tomeloze ambitie en doorzettingsvermogen is hij een groot voorbeeld voor een jonge generatie. Zijn populariteit is hem echter niet aan komen waaien en Ayoub heeft hard moeten vechten om zijn dromen te kunnen volgen.
Ayoub is het verhaal van de enige boer met Ma­rokkaanse roots in Nederland: een ode aan het boerenleven en het strijden voor je dromen.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

17 februari 2023

ISBN

9789180517331

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 10 min

Bestandsgrootte

229 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Nizar El Manouzi Bekijk alles

Peter Pan

Peter Pan

J.M. Barrie

€ 7,99
Agaath gaat viraal
5.0

Agaath gaat viraal

Margôt Ros, Jeroen Kleijne

€ 12,99
De ongelooflijke (maar waargebeurde) verhalen van Antar
€ 11,99
De meestervervalser

De meestervervalser

Annemarie Jongbloed

€ 10,99