The barefoot Dutchman
The barefoot Dutchman

The barefoot Dutchman

Oorlogsveteraan met een missie: over fysieke uitdaging, kwetsbaarheid en mentale kracht

Een inspirerend en waargebeurd verhaal over de Nederlandse oud-militair Anton Nootenboom, die openhartig vertelt over zijn drie missies naar Afghanistan en de daarbij opgelopen mentale problemen.

Auteur

Anton Nootenboom

Spreker

Justus van Dillen

Speelduur

6 uur 47 min

€ 12,95

Beschrijving

Een inspirerend en waargebeurd verhaal over de Nederlandse oud-militair Anton Nootenboom, die openhartig vertelt over zijn drie missies naar Afghanistan en de daarbij opgelopen mentale problemen. Net als veel collega’s worstelde hij na zijn missies en zijn terugkeer naar de maatschappij met zijn psychische gezondheid. Hij merkte dat het voor veel militairen moeilijk was om over hun ervaringen te praten. Dat moest veranderen, vond hij. Hij wilde aandacht voor het probleem creëren door iets bijzonders te doen: een tocht van meer dan drieduizend kilometer door Australië op blote voeten. Met de weerbaarheid die Anton toen in zichzelf ontdekte, wil hij anderen inspireren en anders laten denken over mentale gezondheid.

‘Anton, it is amazing what you are doing. Keep going champ!’ Hugh Jackman, acteur

Het is niet voor het eerst dat hij op blote voeten een buitengewone tocht onderneemt. Drie jaar daarvoor liep hij – ongetraind – op blote voeten naar het Mount Everest Base Camp. Anton is in Australië, als The Barefoot Dutchman, inmiddels een nationale held. Een succesvolle sponsorcampagne en een flinke dosis media-aandacht zorgden ervoor dat hij nu op straat herkend wordt. ‘Mensen mogen met mij meelopen en er zijn ongelooflijk veel mensen die dat aanspreekt.’

In dit boek vertelt Anton openhartig over zijn missies naar Afghanistan, zijn opgelopen mentale problemen én hoe hij die overwon. Tevens vertelt hij over zijn spannende en inspirerende tocht dwars door Australië en de levenslessen die hij jou wil meegeven. Met zichzelf als sprekend voorbeeld wil hij anderen motiveren en laten zien dat je kunt vertrouwen op jezelf en op anderen, als jij jezelf daarvoor openstelt.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

29 mei 2023

ISBN

9789180518116

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 47 min

Bestandsgrootte

372 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Justus van Dillen Bekijk alles

Liegen zul je

Liegen zul je

Jeffrey Dral

€ 13,99
De jongen die van de wereld hield
€ 10,99

Onrecht

Dolf de Groot

€ 14,99
Calamity

Calamity

Brandon Sanderson

€ 10,99