De kracht van een slecht idee
De kracht van een slecht idee

De kracht van een slecht idee

In dit boek pleit Rico Bakker voor het slechte idee en probeert hij je te leren hoe je dat bedenkt, door tegendraadse technieken toe te passen en er (creativi)tijd en energie in te steken.

Auteur

Rico Bakker

Spreker

Rico Bakker

Speelduur

3 uur 52 min

€ 9,95

Beschrijving

We doen iedere dag dingen die – als je er goed over nadenkt – heel raar zijn. We krijgen salaris in ruil voor tijd, niet productiviteit. We bouwen auto’s die enorm hard kúnnen rijden, maar dat nergens mógen. Maar een scooter die harder kan dan hij mag, is dan weer verboden. 
We doen alsof het heel normaal is. Ons brein is snel en efficiënt door de verbindingen die het elke dag maakt. Logica en routine brengen ons veilig van A naar B. We halen een toets door de juiste, vooraf vastgestelde, antwoorden te geven. We leren 'wat te denken' in plaats van 'hoe te denken'. 
Maar dat brengt weinig creativiteit en vernieuwing. Daarvoor moeten we beginnen met het stellen van andere vragen; vragen die kunnen leiden tot krankzinnige, onrealistische en op het eerste oog ronduit slechte ideeën. Dat zijn namelijk de ideeën die uiteindelijk zorgen voor de grootste innovaties, zoals topsport en wetenschap al eeuwen bewijzen. 
In dit boek pleit Rico Bakker voor het slechte idee en probeert hij je te leren hoe je dat bedenkt, door tegendraadse technieken toe te passen en er (creativi)tijd en energie in te steken. Zijn advies: ga eens wat vaker leven alsof het je eerste dag is.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

8 augustus 2023

ISBN

9789180518185

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 52 min

Bestandsgrootte

212 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Rico Bakker is spreker op gebied van patroondoorbrekend denken. Met enthousiasme, humor en sprankelende voorbeelden neemt hij zijn publiek mee in de 'kracht van een slecht idee'. Www.ricobakker.nl. Hij heeft ook de podcast 'Slechte ideeën'.