Elf jaar in gevangenschap
Elf jaar in gevangenschap

Elf jaar in gevangenschap

Ontvoerd, opgesloten en vergeten

Bijna 11 lange jaren was Michelle Knight overgeleverd aan de genade van Ariel Castro, opgesloten in zijn huis in Cleveland, Ohio.

Auteurs

Michelle Knight, Michelle Burford

Spreker

Miryanna van Reeden

Speelduur

7 uur 6 min

€ 12,95

Beschrijving

Bijna 11 lange jaren was Michelle Knight overgeleverd aan de genade van Ariel Castro, opgesloten in zijn huis in Cleveland, Ohio. Michelle Knight is één van de drie vrouwen die door Ariel Castro gevangen werden gehouden in zijn huis in Cleveland, en ze was zijn eerste slachtoffer. Michelle werd naar Castro's huis gelokt in augustus 2002 toen ze een jonge moeder van 21 jaar was. In april 2003 werd Castro's tweede slachtoffer, Amanda Berry, ontvoerd, net 17 jaar oud, en een jaar later ontvoerde hij Gina DeJesus, slechts 14 jaar oud.

Op 6 mei 2013 slaagden de drie vrouwen erin te ontsnappen uit het huis. Amanda Berry en Gina DeJesus werden snel herenigd met hun families, maar Michelle Knight weigerde haar moeder te ontmoeten. Gedurende de eerste vier maanden van haar vrijheid verbleef ze in een woning van de sociale dienst. Ze heeft haar zoon nog altijd niet gezien.

Het verhaal van de 3911 dagen die Michelle Knight doorbracht in Ariel Castro's huis is hartverscheurend, maar ook het verhaal van haar leven vóór de ontvoering is diepgaand aangrijpend. Haar opvoeding was verre van ideaal. Over het misbruik dat ze moest doorstaan in het huis van Castro zei ze: "Je kunt niet breken wat al gebroken is, je kunt het alleen maar sterker maken."
Oorspronkelijke titel: Finding me. Vertaald door: Sandra J. Paul.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

20 november 2023

ISBN

9789180518390

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 6 min

Bestandsgrootte

391 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Miryanna van Reeden Bekijk alles

€ 6,99
Terwijl je wacht op de psycholoog
€ 14,99
De wijk in bloei

De wijk in bloei

Gaby Rasters

€ 7,99
Een duistere engel

Een duistere engel

Elly Griffiths

€ 12,99