Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?
Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?

Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?

Meekijken in de spreekkamer van de psychiater

We hebben allemaal wel eens tijdelijk last van psychische klachten, maar als ze langer aanhouden kunnen ze ons leven te veel beïnvloeden. Dan kan de psychiater helpen.

Auteur

Esther van Fenema

Spreker

Wynn Heliczer

Speelduur

3 uur 33 min

€ 12,95

Beschrijving

We hebben allemaal wel eens tijdelijk last van psychische klachten, maar als ze langer aanhouden kunnen ze ons leven te veel beïnvloeden. Dan kan de psychiater helpen. Want ook al lijkt elk probleem uniek, toch zijn er herkenbare patronen. Een goede psychiater (of psycholoog) verstaat de kunst om die te herkennen, te ontdekken hoe ze zijn ontstaan en advies te geven hoe ermee om te gaan. In 'Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn?' laat Esther van Fenema de luisteraar meekijken in haar spreekkamer, maar ook in haar eigen hoofd. We zijn getuige van haar gesprekken met patiënten die worstelen met veelal herkenbare problemen (met kinderen, ouders, partners, druk van de omgeving, maar in de kern: vooral met zichzelf). Daarnaast laat Esther van Fenema ons delen in haar gesprekstechnieken: wat denkt ze en waarom reageert ze zoals ze doet? De patiënten die de revue passeren zijn fictief maar gebaseerd op een groot aantal praktijkgevallen van mensen zoals jij en ik, die het eigenlijk best redelijk voor elkaar hebben, maar toch niet echt gelukkig zijn.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

22 januari 2024

ISBN

9789180950121

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 33 min

Bestandsgrootte

195 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Esther van Fenema (1970) werkte ruim tien jaar als psychiater in het Leids Universitair Medisch Centrum. Momenteel heeft ze een vrijgevestigde praktijk en werkt ze in de ggz bij de crisisdienst. Ze wordt regelmatig gevraagd als opiniemaker in de landelijke media. Daarnaast is ze als vaste columniste verbonden aan Medisch Contact en schrijft ze regelmatig voor de Volkskrant. In 2018 was ze als psychiater te zien in BN’ers in Therapie op RTL5.

Meer spreker Wynn Heliczer Bekijk alles

Zin

Zin

Jackie van Laren

€ 14,99
Moordgids voor lieve meisjes
€ 11,99
De berg, dat ben jij

De berg, dat ben jij

Brianna Wiest

€ 14,99
Iedereen slaapt in de vallei

Iedereen slaapt in de vallei

Ginevra Lamberti

€ 17,50