Op het spectrum
Op het spectrum

Op het spectrum

Leven met autisme

Op het spectrum is zowel een scherpzinnige kritiek als een pleidooi voor solidariteit. Het is een uitnodiging om verder te kijken dan onze eigen ervaringen.

Auteur

Koen Bruning

Spreker

Hylke van Sprundel

Speelduur

5 uur 7 min

€ 12,95

Beschrijving

Een zorgzame moeder. Een zusje dat haar eigen leven wil leiden. Een vader die met zijn eigen ongediagnosticeerde autisme worstelt. Heel veel mensen met goede bedoelingen en heel veel onbegrip: daaruit bestaat de jeugd van Koen Bruning. De situaties die hij schetst zijn soms pijnlijk, soms liefdevol, en onthullen de complexe realiteit van opgroeien op het autismespectrum.
Tegelijkertijd houdt Bruning zijn lezers een spiegel voor. Veel van de hindernissen die mensen met autisme ervaren zijn volgens hem niet het gevolg van ‘de stoornis’, maar van de manier waarop de maatschappij reageert op mensen die van de norm afwijken.
Door middel van persoonlijke verhalen en reflecties op thema’s als klassenongelijkheid, rechtvaardigheid en mannelijk- en vrouwelijkheid biedt Bruning een uniek perspectief op de machtsdynamieken in onze samenleving en de rol die autisme hierin speelt.
Op het spectrum is zowel een scherpzinnige kritiek als een pleidooi voor solidariteit. Het is een uitnodiging om verder te kijken dan onze eigen ervaringen en te streven naar een samenleving waarin niemand wordt achtergelaten.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

30 april 2024

ISBN

9789180950930

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 7 min

Bestandsgrootte

282 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Koen Bruning (2000) studeerde Philosophy, Politics and Economics en doet momenteel de master Journalistiek & Media aan de UvA. Eerder schreef hij het boek Samen rijk (2021) en was hij coauteur van Er is wél een alternatief (2023).

Meer spreker Hylke van Sprundel Bekijk alles

De Sterrenbeeldenserie: erotische korte verhalen voor Stier
€ 9,99
De leerling, Ontvoerd en andere erotische verhalen over dominante vrouwen
€ 12,99
De Sterrenbeeldenserie: erotische korte verhalen voor Waterman
€ 9,99
De Sterrenbeeldenserie: erotische korte verhalen voor Steenbok

De Sterrenbeeldenserie: erotische korte verhalen voor Steenbok

Ane-Marie Kjeldberg, Alexandra Södergran

€ 12,99