Jij ontbreekt aan mij
Jij ontbreekt aan mij

Jij ontbreekt aan mij

Het naleven van Tonio

In de afgelopen jaren schreef Rotenstreich korte teksten die vaak hartverscheurend zijn, soms onverwacht luchtig, en die telkens één aspect behandelen van het leven van een moeder zonder kind.

Auteur

Mirjam Rotenstreich

Spreker

Wolke Kluppell

Speelduur

5 uur 8 min

€ 12,95

Beschrijving

Het is niet uit te leggen, merkte Mirjam Rotenstreich, als ze de vraag kreeg hoe het met haar ging. Beheerst door Verdriet, Gemis en Leed om haar zoon Tonio, die in 2010 overleed aan de gevolgen van een verkeersongeluk, staat haar leven in het teken van VGLT, ofwel overleven. Dat begrijpt iedereen. Maar wat dat werkelijk betekent, is door niemand na te voelen.
En toch. In de afgelopen jaren schreef Rotenstreich korte teksten die vaak hartverscheurend zijn, soms onverwacht luchtig, en die telkens één aspect behandelen van het leven van een moeder zonder kind. Kerstmis, pakjesavond, tandenpoetsen, films kijken, verdrietliedjes horen, naar de supermarkt gaan – de aanleiding kan futiel lijken, maar met een gebroken hart heb je aan weinig genoeg om van slag te raken.
Stukje bij beetje ontdekte Mirjam dat het tóch kan. Het indrukwekkende bewijs is Jij ontbreekt aan mij: een liefdevol portret van Tonio, én een alleszeggend antwoord op de vraag hoe het nu met haar gaat. Er zijn woorden voor: dat liet haar man A.F.Th. van der Heijden zien in Tonio. Een requiemroman (2011). Men kan Jij ontbreekt aan mij bezien als haar kant van de zaak.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

27 mei 2024

ISBN

9789180951012

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 8 min

Bestandsgrootte

282 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Wolke Kluppell Bekijk alles

Alma en de dood van de dominee
€ 9,99
Aanbieding Geen vaarwel vandaag

Geen vaarwel vandaag

Daan Heerma van Voss

€ 13,99 € 4,99
Onder dezelfde sterrenhemel

Onder dezelfde sterrenhemel

Atefeh Bahadori, Doris Elzinga

€ 12,95
What It Takes

What It Takes

Sarina Wiegman, Jeroen Visscher

€ 14,99