Over oude wegen
Over oude wegen

Over oude wegen

Een reis door de geschiedenis van Europa

Een avontuurlijke tocht door Europa en fascinerende reis door de tijd. Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het Europa van nu. Van de Straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo.

Auteur

Mathijs Deen

Spreker

Mathijs Deen

Speelduur

11 uur 54 min

€ 16,99

Beschrijving

Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad bevinden zich de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of de identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag treedt Mathijs Deen in de voetsporen van ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers en veroveraars die hun weg hebben gezocht langs de kusten, de rivieren en de wegen van Europa, en vertelt hij hun verhalen.

Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het Europa van nu. Van de Straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo. Over oude wegen is een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd.

Details

Imprint

Thomas Rap

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

25 juli 2018

ISBN

9789400405165

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 54 min

Bestandsgrootte

654 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Mathijs Deen (1962) maakt reportages, documentaires en hoorspelen, onder meer voor de VPRO. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden, dat op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs stond en waarvan ruim 20.000 exemplaren zijn verkocht. Eerder schreef Deen een roman die geheel onopgemerkt bleef. Met de verschijning van de roman Onder de mensen in 2016, kreeg het publiek alsnog de kans om deze prachtige roman te ontdekken. 'Mathijs Deen is een superieur stilist.' - Het Parool

Meer auteur Mathijs Deen Bekijk alles

De duiker

De duiker

Mathijs Deen

€ 14,99
De Hollander

De Hollander

Mathijs Deen

€ 11,99
De grenzeloze rivier

De grenzeloze rivier

Mathijs Deen

€ 15,99
Het lichtschip

Het lichtschip

Mathijs Deen

€ 14,99

Meer spreker Mathijs Deen Bekijk alles

Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Nederlanders in de Spaanse burgeroorlog

Lodewijk Petram, Samuël Kruizinga

€ 9,99
Ik = cartograaf

Ik = cartograaf

Jeroen Theunissen

€ 15,99
De duiker

De duiker

Mathijs Deen

€ 14,99
Aanbieding Vallende stenen

Vallende stenen

Arnaldur Indriðason

€ 12,99 € 6,99