Geluk is een herinnering
Geluk is een herinnering

Geluk is een herinnering

Maarten Spanjer geeft een indringend en bij vlagen hilarisch beeld van de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een opgroeiende Amsterdamse jongen in een land dat herstellende is van de oorlog.

Auteur

Maarten Spanjer

Spreker

Maarten Spanjer

Speelduur

3 uur 3 min

€ 9,99

Beschrijving

Acteur, schrijver en Taxipresentator Maarten Spanjer vertelt net zo gemakkelijk over een rampzalige reis naar het Spanje van Franco als over de schaamte die hem overvalt bij het halen van een pak maandverband voor zijn moeder.

Zijn ontmoetingen met legendarische figuren als Jan Wolkers, Ko van Dijk en zelfs de Braziliaanse stervoetballer Pelé zijn onvergetelijk. En wilt u weten waarom Karel Appel maar wat aanrotzooide, wat Rijk de Gooyer in een aquarium met siervissen te zoeken had en waarom de Amerikaanse zanger Johnny Cash zo snurkte? Dan mag u dit boek niet overslaan.

'Geluk is een herinnering' geeft een indringend en bij vlagen hilarisch beeld van de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een opgroeiende Amsterdamse jongen in een land dat herstellende is van de oorlog.

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

7 november 2019

ISBN

9789401612302

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 3 min

Bestandsgrootte

168 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Maarten Spanjer (1953) is een Nederlandse acteur, die tevens bekend is als schrijver.

Maarten Spanjer is onder andere bekend geworden door zijn typetjes, zoals: 'Het Miskend Talent', voetbalombudsman 'Drs. Vijfje' en 'Beun de Haas'. Grote bekendheid verwierf hij als pratende taxichauffeur in het programma Taxi. In dit programma liet hij zien hoe hij passagiers aan de praat kon houden en hen mooie verhalen laten vertellen. Met het programma won Maarten Spanjer de ‘Gouden Roos van Montreux’.

Deze bekendheid heeft er onder andere ook toe geleid dat hij samen met Rijk de Gooyer een commercial maakte voor KPN. In 2006 speelde Spanjer rechercheur Martin Boks in de politieserie Boks, die uitgezonden werd op Talpa. Momenteel heeft Maarten Spanjer zich vooral op het schrijven toegelegd. Zo publiceert hij onder andere in het satirisch weekblad Propria Cures en raakte hij in een polemiek verzeild met Harry de Winter.

Hij maakte in 1986 zijn literaire debuut met de bundel Eigen schuld ontroerende en humoristische verhalen over een jeugd in Amsterdam-Oost. Het boek werd een enorm succes, en Maarten Spanjer was naast ex-voetballer, komiek en acteur in één klap een schrijver geworden met een grote schare fans.

Meer auteur Maarten Spanjer Bekijk alles

Lessen in liefde

Lessen in liefde

Remco Campert, Nicholas Royle

€ 10,50
Toen godenzonen niet bestonden
€ 12,99
Eigen schuld

Eigen schuld

Maarten Spanjer

€ 11,95

Meer spreker Maarten Spanjer Bekijk alles

Toen godenzonen niet bestonden
€ 12,99
Eigen schuld

Eigen schuld

Maarten Spanjer

€ 11,95
De Kameleon op volle toeren
€ 11,95
Speurders met de Kameleon
€ 11,95