Ernst
Ernst

Ernst

In de eerlijke, openhartige en ontroerende biografie Ernst vertelt Ernst Daniël Smid aan Enno de Witt zijn eigen verhaal. Een uniek en aangrijpend zelfportret waarin hoop en humor centraal staan.

Auteurs

Ernst Daniël Smid, Enno de Witt

Spreker

Joost Claes

Speelduur

7 uur 11 min

€ 12,99

Beschrijving

De biografie Ernst is een ode aan het veelbewogen leven van Ernst Daniël Smid, verteld door hemzelf en opgetekend door Enno de Witt. Nog nooit eerder was Smid zo open: naast geestige anekdotes vertelt hij openhartig en zonder schroom over zijn woelige privéleven. Over de eenzame kanten van succes en het leven met de ziekte van Parkinson, maar ook over zijn huwelijk met zijn jeugdliefde, dat op de klippen liep. Over zijn werk in een zorginstelling. Zijn tweede huwelijk, met ballerina Roos, die jong aan kanker overleed. Het rusteloze leven in het theater. Zijn toewijding aan klassieke muziek. De vriendschappen en de vetes. Zijn financiële problemen. Over de twijfels en de faalangst die hij altijd met zich heeft meegedragen.

Ernst schetst op aangrijpende en onvergetelijke wijze een uniek zelfportret, waarbij hij zichzelf niet spaart, maar waarin hoop en humor altijd centraal staan.

'Ernst maakt diepe indruk.' - AD

'Parkinson overviel hem sluipenderwijs, schrijft hij in zijn ontroerend openhartige autobiografie Ernst.' - Margriet

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

5 oktober 2021

ISBN

9789401616218

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 11 min

Bestandsgrootte

592 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ernst Daniël Smid (1953) is operazanger, musicalster en presentator. Tijdens het schrijven wordt hij bijgestaan door Enno de Witt, onder meer bekend van zijn samenwerking met bestsellerauteur Frank Krake (Menthol, De laatste getuige, Hannelore).

Meer spreker Joost Claes Bekijk alles

Het geheim van de Mossad

Het geheim van de Mossad

Shabtai Shavit

€ 14,99
Koud

Koud

Barbara De Smedt

€ 9,95
Vlaams Terroristenjager

Terroristenjager

Lionel D., Annemie Bulté

€ 12,95
Vlaams Hand en tand

Hand en tand

Ian Rankin

€ 12,99