Luistervoorbeeld

Het meisje met de blauwe ster

Auteur Pam Jenoff
Spreker Susan Muskee, Julia Akkermans, Karin Douma
Speelduur 11u 16m 43s
€ 12,99

Beschrijving

In de historische roman Het meisje met de blauwe ster van Pam Jenoff, bekend van Het weeskind en De verdwenen meisjes uit Parijs, staat de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Sadie en Ella centraal.

1942. Sadie is achttien en bevindt zich midden in de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in het getto van Krakau. Als de nazi’s het getto leegruimen, vlucht Sadie met haar zwangere moeder het riool in.

Ella leidt op haar beurt een luizenleventje dankzij haar stiefmoeders goede band met de nazi’s. Maar haar vrienden hebben haar in de steek gelaten en haar verloofde is naar het front gestuurd.

Tijdens een van haar eindeloze, eenzame wandelingen door Krakau ontdekt Ella Sadies schuilplaats. De mensonterende plek waar Sadie zich bevindt en de angst waarin ze leeft raken Ella diep, en ze besluit haar te helpen. Voorzichtig bouwen de twee een band op, maar als de oorlog heviger wordt blijkt hun vriendschap levensgevaarlijk: voor Ella, Sadie en iedereen om hen heen…

Nederlands Dagblad

'Betoverend... Dit ontroerende verhaal over de wil van twee jonge vrouwen om op hun eigen voorwaarden te overleven, zal lezers van alle leeftijden aanspreken.' - Publishers Weekly

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 12 april 2022
ISBN 9789401617505
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 16m 43s
Bestandsgrootte 929 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.