De kinderen van Villa Emma
Aanbieding
De kinderen van Villa Emma

De kinderen van Villa Emma

In de op waarheid gebaseerde roman De kinderen van Villa Emma van Ivan Sciapeconi slaat Natan samen met een aantal andere Joodse kinderen op de vlucht voor de nazi’s. Voor de lezers van John Boyne.

Auteur

Ivan Sciapeconi

Spreker

Jelle Amersfoort

Speelduur

5 uur 18 min

€ 12,99 € 5,99 54% korting

Beschrijving

In de aangrijpende roman De kinderen van Villa Emma van Ivan Sciapeconi stapt de jonge Natan in 1942 met veertig andere Joodse kinderen uit de trein op het kleine station van Nonantola, Italië. Allemaal zijn ze op de vlucht geslagen voor de nazi’s, een tocht die hen langs Hamburg, Wenen en Ljubljana leidde. In het Italiaanse dorpje worden ze opgevangen in een verlaten villa en eindelijk lijkt het erop dat het ergste voorbij is. Hier zijn geen getto’s, geen gele sterren, geen nachtelijke razzia’s... Maar toch is Natan niet zo makkelijk overtuigd. De herinnering aan zijn vader, die uit huis werd gehaald door de nazi’s, staat in zijn geheugen gegrift. Bovendien mist hij zijn moeder en broertje, die hij achter moest laten. Natan probeert sterk te zijn en er het beste van te maken.

Dan slaat het noodlot opnieuw toe: de nazitroepen trekken het Italiaanse dorp binnen en de kinderen van Villa Emma moeten halsoverkop een nieuwe ontsnapping organiseren. Maar deze keer zijn ze niet alleen. Deze keer is er een heel dorp dat voor hen vecht.

‘Verrassend en meeslepend.’ ‒ ELLE

‘Wil je een keer een ander soort oorlogsboek lezen, lees dan deze.’ – Yours truly, the Storyteller

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

8 augustus 2022

ISBN

9789401618427

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 18 min

Bestandsgrootte

291 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ivan Sciapeconi is basisschooldocent en schreef al diverse kinderboeken. Hij is lid van het bestuur van Foundation Villa Emma en had zo toegang tot het complete archief, dat hij gebruikte voor het onderzoek voor zijn roman. Sciapeconi woont in Modena.

Meer spreker Jelle Amersfoort Bekijk alles

Hidden potential

Hidden potential

Adam Grant

€ 15,99

De Bellende Engel

Stephanie Biesheuvel

€ 14,99
De zwaluwentoren

De zwaluwentoren

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
De vrouwe van het meer

De vrouwe van het meer

Andrzej Sapkowski

€ 14,99