Yeva's dagboek
Yeva's dagboek

Yeva's dagboek

Het verhaal van een kind op de vlucht voor de oorlog in Oekraïne

Yeva’s dagboek is het indrukwekkende verhaal van de twaalfjarige Yeva Skaljetska, die met haar oma Oekraïne ontvluchtte toen hun huis in Charkov verwoest werd door een Russisch bombardement.

Auteur

Yeva Skaljetska

Spreker

Barbara Sloesen

Speelduur

3 uur 3 min

€ 12,99

Beschrijving

Yeva’s dagboek vertelt het ontzagwekkende en ontroerende verhaal van de twaalfjarige Yeva Skaljetska, wiens zorgeloze tienerleven in februari 2022 bruut werd verstoord toen in haar thuisland Oekraïne de oorlog uitbrak. In maart stapte ze samen met haar oma in de trein, om zo het land te ontvluchten. Ze was nog maar één keer eerder het land uit geweest, maar hun appartementencomplex in Charkov werd totaal verwoest door een Russisch bombardement. Een journalist van Channel 4 zag Yeva en haar oma op het station en besloot hun reis te volgen. Dankzij zijn reportage leefden duizenden mensen mee met het meisje en haar oma, en zagen ze hoe Yeva onderweg trouw haar dagboek bijhield.

Inmiddels zijn Yeva en haar oma Irina veilig aangekomen in Ierland, waar ze zullen proberen een tijdelijk nieuw leven op te bouwen. Yeva’s dagboek is het verslag van hun vlucht, de verschrikkingen van de oorlog, de angst, wanhoop en opluchting – allemaal door de opmerkzame ogen van een kind.

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

22 november 2022

ISBN

9789401618892

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 3 min

Bestandsgrootte

252 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Yeva Skaljetska woonde in Charkov, Oekraïne, totdat de oorlog uitbrak. Haar ouders zijn gescheiden, haar vader woont in Rusland, en haar oma heeft de zorg op zich genomen. Samen vluchtten ze in maart 2022 naar Ierland.

Meer spreker Barbara Sloesen Bekijk alles

Het tweede bestand

Het tweede bestand

Arnon Grunberg

€ 7,99
Het bestand

Het bestand

Arnon Grunberg

€ 11,99
Loiza

Loiza

Loiza Lamers, Mirjam Lamers

€ 13,99
Het schuilhuis

Het schuilhuis

Rachel van Charante

€ 12,99