Lego
Lego

Lego

Het verhaal van het speelgoed van de eeuw

LEGO van Jens Andersen is een onmisbaar boek voor elke LEGO-liefhebber. Ga mee op een culturele reis door de tijd en duik in de fascinerende familiegeschiedenis achter het speelgoed van de eeuw.

Auteur

Jens Andersen

Spreker

Huub Dikstaal

Speelduur

13 uur 19 min

€ 12,99

Beschrijving

LEGO van biograaf Jens Andersen is het verhaal achter het speelgoed dat we allemaal kennen. Elk jaar krijgen tussen de tachtig en negentig miljoen kinderen een doos LEGO cadeau, en kopen nog eens tien miljoen volwassenen een set voor zichzelf. Maar LEGO is nog véél meer dan een duizelingwekkend aantal plastic blokjes dat op eindeloos veel manieren in elkaar gezet kan worden. Dit is het verhaal van een wereldbedrijf en een Deense familie die al negentig jaar het recht om te spelen verdedigt - voor kinderen én volwassenen.

De beroemde Deense biograaf Jens Andersen kreeg als allereerste toestemming om in het persoonlijke archief van de familie Kirk Christiansen te duiken. Op meeslepende wijze vertelt hij hun ongelooflijke levensverhaal: hoe innovatie en creativiteit een klein timmerbedrijf al snel in 's werelds grootste speelgoedproducent én meest geliefde merk ooit veranderden.

Dit is een onmisbaar boek voor elke LEGO-liefhebber - en voor iedereen die er ooit met plezier mee heeft gespeeld.

'Het ongelooflijke verhaal van een plastic blokje dat een hele familie en een stad al meer dan honderd jaar in zijn greep houdt is verrassend spannend.' - Weekendavisen

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

13 april 2023

ISBN

9789401619714

Taal

Nederlands

Speelduur

13 uur 19 min

Bestandsgrootte

732 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Jens Andersen (1955) heeft een PhD in Nordic literature, en is docent en meermaals bekroond auteur. Hij schreef eerder de biografieën van Tove Ditlevsen, Hans Christian Andersen, koningin Margrethe en Astrid Lindgren.

Meer spreker Huub Dikstaal Bekijk alles

De kelder

De kelder

Marc Raabe

€ 15,99

Het proces

Franz Kafka

€ 9,99
Soep van de haas

Soep van de haas

Giovanna Zoboli

€ 4,99
Nieuwe vrienden

Nieuwe vrienden

Marte Jongbloed, Natascha Stenvert

€ 4,99