De ondergrondse leesclub
De ondergrondse leesclub
Nog geen fragment

De ondergrondse leesclub

In De ondergrondse leesclub van Annie Lyons organiseren boekverkoopster Gertie en de vijftienjarige Joodse Hedy een leesclub om even aan de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog te kunnen ontsnappen.

Auteur

Annie Lyons

Spreker

Esther Floor

€ 12,99

Beschrijving

De aangrijpende roman De ondergrondse leesclub van Annie Lyons speelt zich af in Londen, 1938. Gertie Bingham heeft een boekhandel, maar denkt erover om met pensioen te gaan en naar zee te verhuizen. Maar dan haalt een vriend haar over om de vijftienjarige Joodse Hedy in huis te nemen, die nazi-Duitsland is ontvlucht. Hedy is koppig en eigenwijs en doet Gertie denken aan zichzelf op die leeftijd. Na een stroeve start vinden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor lezen.

Als Londen keer op keer wordt gebombardeerd, besluiten Hedy en Gertie een ondergrondse leesclub te beginnen in de schuilkelders. Terwijl de oorlog doorraast krijgen ze grote verliezen te verwerken, en hebben de leden elkaar en de verhalen die ze lezen hard nodig...

Warm en ontroerend, met personages die je onmiddellijk in je hart sluit: De ondergrondse leesclub van Annie Lyons laat zien hoe verhalen troost en ontsnapping kunnen bieden in een pikdonkere wereld. Voor fans van The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

'De ondergrondse leesclub is een juweel van een boek!' - The Sunday Times

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

19 december 2023

ISBN

9789401621489

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Annie Lyons heeft altijd met boeken gewerkt: eerst in een boekwinkel in Londen, daarna elf jaar in de uitgeefwereld. Toen ze na een ontslagronde thuis kwam te zitten, begon ze aan een cursus Creatief schrijven. In de jaren daarna schreef ze zes boeken. De ondergrondse leesclub is het eerste dat in Nederland verschijnt.

Meer spreker Esther Floor Bekijk alles

Kindertrein uit Boedapest
€ 6,99
€ 14,99
Het koor van Bellbird River
€ 14,99
De flat aan het einde van de wereld

De flat aan het einde van de wereld

Hulda Sigrún Bjarnadóttir, Arndís Þórarinsdóttir

€ 10,99