De ondergrondse leesclub
De ondergrondse leesclub

De ondergrondse leesclub

In De ondergrondse leesclub van Annie Lyons organiseren boekverkoopster Gertie en de vijftienjarige Joodse Hedy een leesclub om even aan de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog te kunnen ontsnappen.

Auteur

Annie Lyons

Spreker

Esther Floor

Speelduur

10 uur 2 min

€ 12,99 € 5,99 54% korting

Beschrijving

De aangrijpende roman De ondergrondse leesclub van Annie Lyons speelt zich af in Londen, 1938. Gertie Bingham heeft een boekhandel, maar het is niet meer hetzelfde sinds haar man Harry is overleden. Ze denkt erover om met pensioen te gaan en met haar labrador naar zee te verhuizen. Maar dan haalt een vriend haar over om de vijftienjarige Joodse Hedy in huis te nemen, die nazi-Duitsland is ontvlucht. Hedy is koppig en eigenwijs en doet Gertie denken aan zichzelf op die leeftijd. Dankzij haar beseft Gertie dat mensen als zij, én de boekwinkel, onmisbaar zijn in deze donkere tijd.

Als Londen keer op keer wordt gebombardeerd, besluiten Hedy en Gertie een ondergrondse leesclub te beginnen in de schuilkelders. Terwijl de oorlog doorraast krijgen ze grote verliezen te verwerken, en hebben de leden elkaar en de verhalen die ze lezen hard nodig...

Warm en ontroerend, met personages die je onmiddellijk in je hart sluit: De ondergrondse leesclub van Annie Lyons laat zien hoe verhalen troost en ontsnapping kunnen bieden in een pikdonkere wereld. Voor fans van The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

‘De ondergrondse leesclub is een juweel van een boek!’ – The Sunday Times

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

19 december 2023

ISBN

9789401621489

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 2 min

Bestandsgrootte

551 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Annie Lyons heeft altijd met boeken gewerkt: eerst in een boekwinkel in Londen, daarna elf jaar in de uitgeefwereld. Toen ze na een ontslagronde thuis kwam te zitten, begon ze aan een cursus Creatief schrijven. In de jaren daarna schreef ze zes boeken. De ondergrondse leesclub is het eerste dat in Nederland verschijnt.

Meer spreker Esther Floor Bekijk alles

Een vrouw

Een vrouw

Annie Ernaux

€ 12,99
Haar nieuwe vriend

Haar nieuwe vriend

Michelle Frances

€ 14,99
De plek

De plek

Annie Ernaux

€ 12,99
Alleen maar hartstocht

Alleen maar hartstocht

Annie Ernaux

€ 12,99