Navalny
Navalny

Navalny

Poetins aartsrivaal

In de genuanceerde en scherpzinnige biografie Navalny over Aleksej Navalny onderzoeken Dollbaum, Lallouet en Noble wat de gevreesde oppositieleider van Poetin betekent voor de toekomst van Rusland.

Auteurs

Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet, Ben Noble

Spreker

Freek den Hartogh

Speelduur

7 uur 35 min

€ 14,99

Beschrijving

In de biografie Navalny van Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet en Ben Noble staat oppositieleider en activist Aleksej Navalny centraal: de sleutelfiguur die wereldwijde bekendheid verwierf als de eerste realistische opponent van Poetin sinds jaren. De machthebbers zien hem als een serieuze bedreiging; in 2020 werd geprobeerd hem te vergiftigen. Hij overleefde, en keerde in een heroïsche daad van zelfopoffering terug naar Rusland, waar hij onmiddellijk werd gearresteerd. Nu zit hij in een onmenselijke strafkolonie.

Maar zelfs in de cel is Navalny de op een na belangrijkste politieke figuur van Rusland. Hoe is hij dat geworden? Wie is hij? En wat betekent hij voor de toekomst van Rusland? Auteurs Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet en Ben Noble beantwoorden deze vragen in Navalny. Dankzij hun contacten met Navalny's inner circle en uitvoerige kennis van Rusland schetsen zij een genuanceerd en scherpzinnig portret. Want om het huidige Rusland te kunnen begrijpen, moet je Aleksej Navalny begrijpen.

'Een briljante en zeer leesbare analyse van een van de meest boeiende Russische politieke figuren.' - Financial Times

'Aleksej Navalny is de ware leider van Rusland' - The New York Times

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

19 februari 2024

ISBN

9789401622103

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 35 min

Bestandsgrootte

626 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jan Matti Dollbaum is onderzoeker aan de universiteit van Bremen, waar hij protestbewegingen en hun connecties met o.a. Rusland onderzoekt. Morvan Lallouet is promovendus aan de universiteit van Kent en schrijft zijn dissertatie over Navalny en de Russische oppositie. Ben Noble is docent in Russian Politics aan het University College London en is daarnaast verbonden aan de denktank Chatham House.

Meer spreker Freek den Hartogh Bekijk alles

Maak je geld gelukkig
€ 12,99
Waarom we willen wat we willen
€ 3,99
De vloek der elementen

De vloek der elementen

Bernard Cornwell

€ 16,99
Waarom we willen wat we willen
€ 3,99