Nadagen
Nadagen

Nadagen

Nadagen van Claire Deya is een ontroerende historische roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over een jonge Franse dokter die in naoorlogs Frankrijk op zoek gaat naar zijn verloren liefde.

Auteur

Claire Deya

Spreker

Anne Lichthart

Speelduur

10 uur 27 min

€ 12,99

Beschrijving

De prachtige roman Nadagen van Claire Deya, winnaar van de Grand Prix RTL-Lire, speelt zich af in Hyères, Zuid-Frankrijk, 1945. Het is bijna zomer, bijna vrede. Na vijf jaar oorlog probeert iedereen de brokstukken van het leven bij elkaar te vegen, en het land weer op te bouwen. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet: mensen keren terug uit de kampen, collaborateurs proberen hun hachje te redden, en het land is kapotgeschoten.

Aan de Zuid-Franse kust van de Middellandse Zee bevinden zich miljoenen mijnen die bij de geringste aanraking kunnen ontploffen. Vincent, een jonge Franse dokter, sluit zich aan bij een groep Franse vrijwilligers die samen met Duitse krijgsgevangenen de stranden proberen op te ruimen. Het is een levensgevaarlijke klus, maar Vincent doet dit niet zomaar: hij hoopt informatie te vinden over zijn grote liefde Ariane, die in de oorlog spoorloos verdween...

Nadagen van Claire Deya is een aangrijpend en indrukwekkend debuut, over diepe vriendschap, alle grijstinten tussen goed en kwaad, loslaten en opnieuw beginnen. Voor fans van Valérie Perrin, Tatiana de Rosnay en Shelley Read.

‘Een ongelooflijke roman vol schoonheid en scherpte.’ — babelio.com

‘Een ambitieuze en krachtige eerste roman.’ — Point de Vue

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

21 juni 2024

ISBN

9789401622547

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 27 min

Bestandsgrootte

574 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Claire Deya studeerde Geschiedenis en Letterkunde en woont in Zuid-Frankrijk. Ze werkte als scenarioschrijver aan talloze bekroonde films en tv-series. Nadagen is haar debuutroman.

Meer spreker Anne Lichthart Bekijk alles

Vlucht uit het land van de vrijheid
€ 14,99
Het geheime leven van Coco Pinchard
€ 14,99

De erfenis op het eiland

Rebecca Alexander

€ 14,99
Aanbieding Zeven briefjes

Zeven briefjes

Mia Zomerdijk

€ 12,99 € 6,49