Het meisje in de blauwe jas
Het meisje in de blauwe jas

Het meisje in de blauwe jas

In Het meisje in de blauwe jas van Monica Hesse weet Hanneke in de schaarste van de Tweede Wereldoorlog elk product te regelen. Maar dan raakt ze verzeild in het verzet… Voor fans van De boekendief.

Auteur

Monica Hesse

Spreker

Cathalijne de Sonnaville

Speelduur

8 uur 26 min

€ 12,99

Beschrijving

Het meisje in de blauwe jas van Monica Hesse speelt zich af in Amsterdam, 1943. In de waanzin van de oorlog zorgt Hanneke voor een klein lichtpuntje: ze weet op slimme manier de zwarte markt voor zich te laten werken. Zoek je koffie, chocolade of kousen? Voor de juiste prijs zijn ze van jou. Op een dag krijgt Hanneke een wel heel ongebruikelijk verzoek. Mevrouw Janssen, een van haar vaste klanten, vraagt haar op zoek te gaan naar Mirjam, het Joodse meisje dat ondergedoken zat in haar huis en nu verdwenen is.

Nieuwsgierig geworden start Hanneke haar zoektocht naar Mirjam bij het Joodsch Lyceum, maar veel verder komt ze daar niet. Tot ze via-via in contact komt met een groepje oud-studenten. Langzaam raakt Hanneke steeds meer bij het verzet betrokken en stuit ze op aanwijzingen naar de mogelijke verblijfplaats van Mirjam. Samen met haar nieuwe vrienden bedenkt Hanneke ze een slim, maar zeer riskant plan. Zal het plan slagen? Of spelen er geheimen waarvan Hanneke niet op de hoogte is?

Het meisje in de blauwe jas van Monica Hesse is een aangrijpende roman waarin waargebeurde feiten op ingenieuze wijze in een meeslepend verhaal vervlochten zijn. Voor fans van De boekendief.

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

14 mei 2024

ISBN

9789401622561

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 26 min

Bestandsgrootte

694 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Monica Hesse is auteur van diverse boeken. Ze schrijft onder andere voor The Washington Post.

Meer spreker Cathalijne de Sonnaville Bekijk alles

Lekker niet perfect

Lekker niet perfect

Mirjam Aarts

€ 12,95
Leven zonder je masker

Leven zonder je masker

Ellie Middleton

€ 10,99
Liefs van mij

Liefs van mij

Jessica Saunders

€ 14,99
Een vleugje kaneel

Een vleugje kaneel

Olivia Hill

€ 9,95