Messalina
Messalina
Nog geen fragment

Messalina

De eigenzinnigste vrouw van Rome

Messalina is een van de meest belasterde en onderschatte vrouwelijke figuren uit de oude geschiedenis. Historica Honor Cargill-Martin reconstrueert het leven van de vrouw van keizer Claudius.

€ 14,99

Beschrijving

In ‘Messalina’ vertelt historica Honor Cargill-Martin het verhaal van een van de beruchtste vrouwen uit de Romeinse tijd. Messalina, geboren in een vooraanstaande Romeinse familie, leefde van ca. 17/20 tot 48 n.Chr. Ze was de derde vrouw – en achternicht – van keizer Claudius. Toen hij in het jaar 48 Rome had verlaten om de havens in Ostia te inspecteren, ‘trouwde’ Messalina echter ook met Gaius Silius. Al snel werd Claudius op de hoogte gesteld van het feest dat in Rome gaande was. Hij ging terug naar Rome, wat resulteerde in de dood van zowel Messalina als Gaius Silius en de meeste feestgangers.

Mede door het werk van Tacitus en Suetonius is Messalina de geschiedenis ingegaan als een meedogenloze en seksueel onverzadigbare intrigant. Daarmee is ze een van de meest belasterde en onderschatte vrouwelijke figuren uit de oude geschiedenis. Cargill-Martin kijkt verder dan de wellustige anekdotes. Zij ziet een vrouw die erin slaagt haar positie te verdedigen in de overwegend mannelijke wereld van de keizerlijke Romeinse politiek.

Historicus en bestsellerauteur Dan Jones roemt ‘Messalina’ als ‘het beste historische debuut’ dat hij in jaren heeft gelezen.

Details

Imprint

Omniboek

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

25 juli 2024

ISBN

9789401920292

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Honor Cargill-Martin is auteur, classicus en kunsthistoricus. Ze studeerde in Oxford, waar ze werkt aan haar promotieonderzoek naar politieke seksschandalen in het oude Rome. ‘Messalina’ is haar non-fictiedebuut, dat al in acht talen is uitgegeven.

Meer spreker Phaedra Kwant Bekijk alles

T.S. - Taylor Swift
€ 9,99

Verstrikt

Lilja Sigurdardóttir

€ 12,99
De meisjes van De Goede Herder
€ 14,99
De vondeling van Veenhuizen
€ 14,99