Met hoofd en hart
Met hoofd en hart

Met hoofd en hart

Liefdevolle ervaringen van een verpleegkundige

Na meer dan twintig jaar op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deuren voor ons allemaal.

Auteur

Christie Watson

Spreker

Hymke de Vries

Speelduur

10 uur 7 min

€ 14,99

Beschrijving

Na meer dan twintig jaar op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deuren voor ons allemaal. Ze leidt ons door ziekenhuisgangen naar premature baby's die aan een netwerk van slangetjes vechten voor hun leven. Ze brengt ons naar een zaal waar kankerpatiënten chemotherapie toegediend krijgen en we staan naast haar op de geriatrische afdeling, waar zich de kwetsbaarste mensen van onze samenleving bevinden. Ze maakt ons deelgenoot van de doodgewone en toch bijzondere levens die het pad van een verpleegkundige kruisen. Vroeg of laat komen we allemaal in aanraking met ziekte, van onszelf of van onze dierbaren. Zo maken we ook allemaal het moment mee waarop we afhankelijk worden van de steun en de waardigheid die verpleegkundigen ons bieden. Hun belangrijke werk in de voorhoede van de zorg doen ze grotendeels achter de schermen en uit het zicht van het publiek. Met hoofd en hart is een eerbetoon aan verpleegkundigen, patiënten en hun naasten.

Een oprecht, ontroerend en prachtig geschreven boek over hoop en troost, zorgzaamheid en compassie, leven en dood.

Details

Imprint

HarperCollins Holland

Uitgever

HarperCollins Holland

Publicatiedatum

12 juni 2018

ISBN

9789402756715

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 7 min

Bestandsgrootte

556 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Christie Watson (1976) werkt aan St. Mary's University in Londen, waar ze verpleegkundigen opleidt. Ook doceert ze creative writing. Eerder schreef ze de romans Tiny Sunbirds Far Away, bekroond met de Costa First Novel Award 2011, en Where Women Are Kings. Ze is een veelgevraagd spreker en zit in het bestuur van Amnesty International en dat van Index on Censorship.

Meer spreker Hymke de Vries Bekijk alles

Wat liefde kan doen
€ 12,99
De stille weduwe

De stille weduwe

Sara Blædel

€ 12,99
Het geheime netwerk dat Josef Mengele liet verdwijnen
€ 12,99
De verborgen tuin

De verborgen tuin

Erica James

€ 12,99