Luistervoorbeeld

Blijf hun namen noemen

Een ontluisterende familiegeschiedenis in de Tweede Wereldoorlog
Auteur Simon Stranger
Spreker Stijn Westenend
Speelduur 12u 19m 32s
€ 14,99

Beschrijving

Een aangrijpend familieverhaal in de schaduw van een nachtmerrie

1941. Een heel gewone woning in het Noorse Trondheim wordt in beslag genomen door de nazi’s en omgedoopt tot hoofdkwartier van de gehate Gestapo-agent Henry Oliver Rinnan. Het gebouw met de bijnaam ‘Het bendeklooster’ wordt bezet door de Rinnan gang, die in de kelder honderden gevangenen op gruwelijke wijze verhoort, martelt en vermoordt.

Vijf jaar na de oorlog krijgt het huis nieuwe bewoners: een jong, Joods stel met hun kinderen. Een van deze kinderen, Grethe – de toekomstige schoonmoeder van schrijver Simon Stranger – groeit al zingend en verstoppertje spelend op in dezelfde kamers als die waarin slechts enkele jaren daarvoor nog gruwelijke taferelen plaatsvonden.

Blijf hun namen noemen is een op waarheid gebaseerde roman, die tachtig jaar geschiedenis en vier generaties beslaat. Een verhaal over de Holocaust, over familiegeheimen en over de verhalen die we kiezen om aan onze kinderen door te geven.

Details

UitgeverHarperCollins Holland
Publicatiedatum 12 september 2019
ISBN 9789402758566
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 19m 32s
Bestandsgrootte 677 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Simon Stranger

Simon Stranger (1976) schreef al meerdere succesvolle (kinder)boeken. De roman Blijf hun namen noemen is een op waarheid gebaseerd verhaal over zijn schoonfamilie. Het is net verschenen in Noorwegen en wordt unaniem bejubeld. De rechten van de roman werden wereldwijd verkocht.

Toon aanbod