Luistervoorbeeld

De lessen van Ubuntu

De Afrikaanse filosofie voor een gelukkig leven
Auteur Mungi Ngomane
Voorlezer Manoushka Zeegelaar-Breeveld
Speelduur 4u 56m 47s
€ 14,99

Beschrijving

Een Afrikaans gezegde luidt: 'Wijzen bouwen bruggen, en dwazen bouwen muren.' Dus hoe leren we, in een tijd waarin mensen steeds meer van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Ubuntu is hierop het antwoord.

Ubuntu komt uit het Xhosa en betekent dat iedereen verbonden is met elkaar: ik ben omdat jij bent. Het is de filosofie die Zuid-Afrika helpt te genezen van de wonden uit het verleden, en de wijsheid van Ubuntu – zoals luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven – kan ook ons helpen de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega's te verbeteren.

Als kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu had Mungi Ngomane dagelijks te maken met de levensfilosofie uit de regenboognatie van haar grootvader en Nelson Mandela. In De lessen van Ubuntu geeft ze deze wijsheden aan ons door.

Details

UitgeverHarperCollins Holland
Publicatiedatum 29 oktober 2019
ISBN 9789402759105
Taal Nederlands
Speelduur 4u 56m 47s
Bestandsgrootte 272 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Een prachtig boek.' - Nouveau

'Een prachtig boek.' - Nouveau

Over de auteur
Photo Mungi Ngomane
Mungi Ngomane

Mungi Ngomane is de kleindochter van Desmond Tutu en beschermheilige van de Tutu Foundation. Ze werkt voor verschillende mensenrechtenorganisaties, met name op het gebied van vluchtelingenbescherming en gelijke rechten voor vrouwen en meisjes. Ze studeerde Internationale Studies en Diplomatieke Betrekkingen in Londen en woont tegenwoordig in Nashville.

Toon aanbod