Luistervoorbeeld

Gelukkig met gewoontes

Auteur Wendy Wood
Voorlezer Lotte Horlings
Speelduur 9u 26m 32s
€ 14,99

Beschrijving

Een leuker leven door de fascinerende wetenschap achter goede gewoontes en vaste routines.

Bijna de helft van wat we dagelijks doen gaat op de automatische piloot: we denken er niet eens over na. Hoe we reageren op andere mensen, de manier waarop we ons gedragen in een vergadering, wat we kopen, wanneer en hoe we bewegen, eten en drinken – het gebeurt allemaal buiten ons bewustzijn. En toch: als we iets aan onszelf willen veranderen, vertrouwen we nog altijd op wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is precies de reden waarom we zo vaak falen.

Wendy Wood doet al dertig jaar onderzoek naar de fascinerende wetenschap achter gewoontevorming en geeft aan de hand van de neurowetenschap, praktijkvoorbeelden en oefeningen de sleutel tot je onderbewuste: dat deel van je hersenen dat bijna de helft van je gedrag bepaalt. Helder, inzichtelijk en praktisch: Wood laat in dit baanbrekende boek zien hoe we nieuwe gewoontes en daarmee een leuker leven voor onszelf kunnen creëren.

Details

UitgeverHarperCollins Holland
Publicatiedatum 6 december 2019
ISBN 9789402759129
Taal Nederlands
Speelduur 9u 26m 32s
Bestandsgrootte 519 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Wendy Wood
Wendy Wood

Wendy Wood is hoogleraar Psychologie en Bedrijfskunde aan de University of Southern California. Ze schrijft voor The Washington Post en The Los Angeles Times en haar werk werd onder meer gepubliceerd in Time Magazine en The New York Times. Ze is een veelgevraagd spreker over de wetenschappelijke inzichten achter gewoontevorming.

Toon aanbod