Luistervoorbeeld

De wetten

Auteur Connie Palmen
Voorlezer Connie Palmen
Speelduur 7u 54m
€ 9,99

Beschrijving

Bij het verschijnen in 1991 kreeg De wetten van Connie Palmen overal juichende recensies en er vershenen paginagrote interviews. De verkoop wsa zo groot dat de schrijfster het Gouden Ezelsoor in ontvangst mocht nemen, de prijs voor het bestverkochte debuut van het jaar.

De wetten vertelt over Marie Deniet die in zeven jaar zeven mannen ontmoet: de astroloog, de epilepticus, de filosoof, de (ex-)priester, de fysicus, de kunstenaar en de psychiater. Zij begeert in hen vooral de wetenschap die haar in staat stelt de wereld te doorgronden.

De relatie van de hoofdpersoon tot deze mannen wordt zeer verrassend, helder en diepgaand beschreven. Onder de oppervlakte van deze vlot lezende roman schuilen veel universele vragen waarop soms mooie antwoorden gegeven worden en waarvan sommige even onbeantwoord als meestal in het leven blijven.

Voorgelezen door de auteur.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De astroloog
Hoofdstuk 2: De epilepticus
Hoofdstuk 3: De filosoof
Hoofdstuk 4: De priester
Hoofdstuk 5: De fysicus
Hoofdstuk 6: De kunstenaar
Hoofdstuk 7: De psychiater

Details

ImprintUitgeverij de Bezige Bij
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 6 juli 2009
ISBN 9789403101705
Taal Nederlands
Speelduur 7u 54m
Bestandsgrootte 304 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De wetten is één grote schatkamer waaruit je naar hartelust citaten kunt halen die het verdienen onthouden te worden.' (Reinjan Mulder, NRC Handelsblad)

'De wetten is een ernstig boek, rijk aan ideeën, een hartstochtelijke zoektocht naar waarheid en geluk. Het is bovendien een heel scherpzinnig en humoristisch boek, laconiek van stijl, elegant van redenering. Een debuut om jaloers op te zijn.' (T. van Deel, Trouw)

'De wetten is (...) misschien wel het enige boek dat in aanmerking komt voor het predikaat Noodzakelijke Roman.' (Gertjan van Schoonhoven, Nieuwsblad van het Noorden)

'De wetten is een filosofische, zwaarwichtige, halfzachte, banale, erotische en diepzinnige roman.' (Carel Peeters, Vrij Nederland)

Over de auteur
Photo Connie Palmen
Connie Palmen

Connie Palmen (1955) is de auteur van de succesvolle romans De wetten (1991), De vriendschap (1995), I.M. (1998), Geheel de uwe (2002) en Lucifer (2007), vier essaybundels en een novelle. Ze bundelde haar interviews in God en vitriool en haar verspreide werk in Als een weke krijger. Zij sleepte onder meer de volgende literaire prijzen in de acht: European Novel of the Year (1991), Het Gouden Ezelsoor (1992), AKO Literatuurprijs (1995) en de Trouw publieksprijs (1996). Bij De Bezige Bij verscheen van haar Jij bent de perfecte harmonie (2007), de toespraak die zij hield bij de tachtigste verjaardag van Harry Mulisch.

Toon aanbod