Een huis in Engeland
Een huis in Engeland

Een huis in Engeland

Roman van een kleinzoon

Een indrukwekkend en fijnzinnige familieroman.

Auteur

Maarten Asscher

Spreker

Maarten Asscher

Speelduur

5 uur 59 min

€ 16,99

Beschrijving

Slapeloosheid is een hulpeloze en hopeloze toestand, waaruit Maarten Asscher zich tracht te bevrijden door zichzelf ’s nachts terug te brengen naar het vroegere huis van zijn grootouders in Londen. Zodra hij in gedachten door het huis loopt waar hij als kind jaarlijks logeerde, komt het verleden vanzelf tevoorschijn. Behalve de dierbare herinneringen aan de heerlijke zomers die hij daar doorbracht, verschijnen ook onvertelde verhalen over vroeger. Hoe waren zijn grootouders met hun drie kinderen de oorlog doorgekomen, nota bene na een verblijf in Westerbork? En waarom zijn ze ná de oorlog plotseling naar Engeland vertrokken?

’s Nachts zwervend door het dierbare huis en overdag speurend in de overgebleven brieven, dagboeken en officiële stukken, reconstrueert Asscher in Een huis in Engeland het levensverhaal van zijn grootouders. Het resultaat is een indrukwekkende autobiografische roman, met een knappe afwisseling tussen zwaar en licht, tussen intimiteit en geschiedenis, tussen het persoonlijke en het universeel-menselijke.

Details

Imprint

De Bezige Bij

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

26 maart 2020

ISBN

9789403102313

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 59 min

Bestandsgrootte

329 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Maarten Asscher (1957) is de auteur van verhalenbundels, essays, columns, poëzie en non-fictie. Een huis in Engeland is zijn zeventiende boek en zijn tweede roman. Zijn eerste roman, Het uur en de dag (2005), was binnen één jaar al aan vijf herdrukken toe. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Maarten Asscher uitgever (Meulenhoff), directeur Kunsten bij het ministerie van ocw en onafhankelijk literair en academisch boekverkoper (Athenaeum Boekhandel). In 2015 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op een onderzoek naar gevangenschap als literaire ervaring (Het uur der waarheid). In 2019 ontving hij de vijfjaarlijkse J.H. Donnerprijs vanwege zijn bijzondere verdiensten voor het Nederlandse boekenvak.