Marion Koopmans: Viroloog in een veranderende wereld
Marion Koopmans: Viroloog in een veranderende wereld

Marion Koopmans: Viroloog in een veranderende wereld

Viroloog Marion Koopmans kijkt terug op haar carrière als viroloog en haar ervaringen met covid-19 en andere grote virusuitbraken. Samen met haar zoon Mischa Huijsmans reflecteert ze op wetenschappelijke adviezen in crisistijd, op de zoektocht naar kennis en omgaan met onzekerheid en de soms gecompliceerde grens tussen politiek en wetenschap.

Auteurs

Marion Koopmans, Mischa Huijsmans

Spreker

Mischa Huijsmans

Vertalers

Aad Janssen, Alexander van Kesteren, Albert Witteveen

Speelduur

11 uur 23 min

€ 15,99

Beschrijving

‘Undiagnosed pneumonia: request for information.’ Eind 2019 ontvangt Marion Koopmans een bericht dat de wereld op zijn kop zal zetten: in de Chinese stad Wuhan is bij verschillende patiënten een ernstige vorm van longontsteking geconstateerd waarvan de bron niet kan worden vastgesteld. Gedacht wordt aan de zoönose sars of een andere infectieziekte die van een dier op de mens kan overgaan.
In Viroloog in een veranderende wereld kijkt Marion Koopmans terug op haar carrière als viroloog en haar ervaringen met covid-19 en andere grote virusuitbraken, zoals sars, ebola, mers en H1N1. Samen met haar zoon Mischa Huijsmans reflecteert ze op wetenschappelijke adviezen in crisistijd, op de zoektocht naar kennis en omgaan met onzekerheid, op haar plotselinge beroemdheid, op twijfelaars, wappies en waanzinnigen, en de soms gecompliceerde grens tussen politiek en wetenschap.

Details

Imprint

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Publicatiedatum

26 januari 2023

ISBN

9789403122427

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 23 min

Bestandsgrootte

625 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags