Luistervoorbeeld

Ster van het noorden

Auteur D.B. John
Voorlezer Willemijn de Vries
Speelduur 15u 37m 9s
€ 16,99

Beschrijving

Twaalf jaar na de ontvoering van haar tweelingzus door Noord-Koreaanse spionnen is Jenna Williams nog steeds op zoek naar aanwijzingen of haar zus leeft. Ze probeert toegang te krijgen tot het geheimzinnige en afgesloten land, wat haar onder de aandacht brengt van de CIA. Als er aanwijzingen zijn dat haar zus is opgesloten in een speciaal strafkamp, besluit Jenna deel te nemen aan een geheime en gevaarlijke missie diep in het hart van het Noord-Koreaanse regime. Een levensgevaarlijk kat-en-muisspel volgt, waarbij Jenna een onverwachte bondgenoot vindt in een hooggeplaatste Noord-Koreaanse diplomaat die opgejaagd wordt door zijn eigen geheime dienst en wil overlopen naar het Westen.

Details

ImprintUitgeverij Cargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 4 september 2018
ISBN 9789403131504
Taal Nederlands
Speelduur 15u 37m 9s
Bestandsgrootte 858 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘D.B. John heeft een soepele manier van schrijven waarmee hij een angstaanjagend verhaal vertelt dat boeit vanaf het begin, verrassende plotwendingen kent en eindigt in een enerverende ontknoping. De personages zijn goed uitgewerkt; vooral mevrouw Moon wekt sympathie op. Maar Ster van het noorden is meer dan een thriller. Het is ook een document waarin een schokkend beeld wordt geschetst van een bevolking die onder mensonterende omstandigheden moet zien te overleven en van de honderdduizenden ongelukkigen die in strafkampen terechtkomen waarin de leefomstandigheden en foltertechnieken elke verbeelding tarten. Het verhaal opent ogen en zet je aan het denken. Ster van het noorden is daardoor een heel bijzonder boek geworden.’ (Joop Liefaard, AD)

Over de auteur
D.B. John

D.B. John is journalist en schrijver en heeft lange tijd in Zuid-Korea gewoond. Hij is een van de weinige westerlingen die regelmatig Noord-Korea hebben bezocht. Op dit moment werkt hij in Londen.

Toon aanbod