Luistervoorbeeld

Maar ik hield al wel van je

Auteur Marjolijn De Cocq
Voorlezer Marjolijn De Cocq
Speelduur 1u 48m 10s
€ 9,49

Beschrijving

In september 2005, drie weken na haar bruiloft, krijgt Marjolijn de Cocq haar eerste miskraam. Ze stort van een hoge top in een diep dal – en er zullen nog drie miskramen volgen. In die jaren ondervindt ze hoe moeilijk het is om erover te praten en hoe goedbedoelde reacties vaak verkeerd vallen. Mensen schrikken als ze het vertelt. Ze wil ze hun ongemak besparen. En ze wil zichzelf hun ongemak besparen.
Gebaseerd op de dagboeken die ze bijhield, schrijft De Cocq nu een persoonlijk essay over haar verdriet, en over het geluk van de twee kinderen die er wel mochten komen. Over pijn, over onbegrip, over schuldgevoel en eenzaamheid.
Jaarlijks krijgen 11,5 op de 1000 vrouwen een miskraam – en dat zijn alleen de geregistreerde gevallen. Geen miskraam is hetzelfde. Iedereen ervaart haar of zijn eigen leed. De Cocq laat in Maar ik hield al wel van je zien dat er niet hoeft te worden gezwegen en geslikt en weggestopt en gerelativeerd. Op sensitieve en ontroerende wijze gaat ze het taboe op miskramen te lijf.

Details

ImprintBezige Bij b.v., Uitgeverij De
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 8 februari 2021
ISBN 9789403135717
Taal Nederlands
Speelduur 1u 48m 10s
Bestandsgrootte 148 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Marjolijn De Cocq