Luistervoorbeeld

In Babylon

Auteur Marcel Möring
Spreker Hylke van Sprundel
Speelduur 17u 1m 12s
€ 13,99

Beschrijving

In Babylon bevat het verhaal van Nathan Hollander, een zestigjarige sprookjesschrijver, die samen met zijn nichtje ingesneeuwd raakt in een oud familielandhuis op de Veluwe. Er is geen verwarming, geen water en geen stroom. Merkwaardig genoeg verspert de huisraad de toegang tot de bovengelegen verdiepingen. Nieuwsgierig gaan ze aan de slag om de blokkade op te ruimen. Ze klimmen langzaam hoger en dringen door tot de geheimen van het huis. Bij het haardvuur vertelt Nathan aan zijn nichtje de geschiedenis van zijn joodse familie, te beginnen bij die van zijn verre voorvader Magnus. 'De enige manier om de wereld te begrijpen,' citeert Nathan hem, 'is door een verhaal te vertellen. De wetenschap brengt alleen kennis van de werking der dingen. Verhalen brengen begrip.'
Met dezelfde bevlogenheid en kracht waarmee Nathan Hollander zijn verhalen vertelt, heeft Marcel Möring zijn roman geschreven. Hij geeft een imposant en schitterend beeld van een familie die door de diaspora over de wereld uiteen is geslagen en toch is blijven bestaan. In Babylon is een meesterwerk dat de lezer tot de laatste bladzijde gevangen houdt.

Details

ImprintBezige Bij b.v., Uitgeverij De
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 23 april 2021
ISBN 9789403139913
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 1m 12s
Bestandsgrootte 935 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Marcel Möring (1957) debuteerde in 1990 met de roman Mendels erfenis, die bekroond werd met de Geertjan Lubberhuizenprijs voor het beste debuut. Ook zijn romans Het grote verlangen (1993) en In Babylon (1998) werden bekroond en in verschillende talen vertaald. In 2006 verschijnt zijn langverwachte grote roman DIS.

Toon aanbod