Luistervoorbeeld

De kant van Swann

SerieOp zoek naar de verloren tijd deel 1
Auteur Marcel Proust
Spreker Louis van Beek
VertalerThérèse Cornips
Speelduur 18u 0m 9s
€ 15,99

Beschrijving

Op zoek naar de verloren tijd is een van de grootste triomfen van de wereldliteratuur. In deze romancyclus wordt de lezer door het zintuiglijke proza van Marcel Proust gevangen in een web van subtiliteiten, onvergetelijke personages, verfijnde ironie, glasheldere zinnen en messcherpe observaties.

In De kant van Swann, het eerste deel van de cyclus, gaat de verteller herinneringsgewijs terug naar zijn jongensjaren en adolescentie. Hij vertelt over zijn initiatie in de liefde en in het complexe salonleven aan het einde van de negentiende eeuw, waarbij hij zich spiegelt aan de intrigerende figuur Charles Swann.

Details

UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 1 april 2021
ISBN 9789403146713
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 18u 0m 9s
Bestandsgrootte 989 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Marcel Proust (1871-1922) begon in 1907 aan een van de meesterwerken van de twintigste eeuw: de romancyclus Op zoek naar de verloren tijd, waaraan hij doorschreef tot aan zijn dood. Proust was een van die zeldzame schrijvers die vastberaden het merendeel van zijn tijd spendeerde aan de creatie van één groot boek, dat hem als hoofdwerk en levenstaak voor ogen stond: zowel groot naar omvang als naar ambitie, breedte en diepgang. Op zoek naar de verloren tijd is te beschouwen als een van de mooiste, meest veelzijdige en indringendste romans ooit, en misschien wel het grootste en belangrijkste monument uit de literatuur van de twintigste eeuw.

Toon aanbod