Luistervoorbeeld

Waarom vrouwen minder werken dan mannen

(en dat ook jouw probleem is)
Auteur Liesbeth Staats
Spreker Liesbeth Staats
Speelduur 3u 22m 38s
€ 13,99

Beschrijving

Nederland behoort tot de welvarendste landen ter wereld, maar daar profiteert vooral de ene helft van de bevolking van: de mannen. Op de werkvloer, en ook daarbuiten, zijn mannen de norm. Ondanks hun betere prestaties op school en tijdens hun studie werken vrouwen veel minder dan mannen – en voor datzelfde werk krijgen zij doorgaans minder betaald. De zorg voor naasten, voor kinderen en het huishouden: het wordt in ons land nog altijd gezien als de verantwoordelijkheid van vrouwen.
Hoe komt het toch dat deze patronen in Nederland zo hardnekkig zijn en zich zo moeilijk laten uitroeien? En wat zijn de gemiste kansen voor vrouwen én mannen, zolang we ons niet los worstelen van deze ingesleten gewoontes?
Liesbeth Staats maakte over deze belangrijke vragen een spraakmakende televisieserie en diept ze nu verder uit in Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is). Aan de hand van talloze voorbeelden – geestig, persoonlijk, soms schrijnend – brengt ze de vele facetten van deze problematiek in kaart en vuurt ze de discussie aan. Eén ding is duidelijk: het is nu echt tijd om aan deze ongelijkheid een einde te maken. Want die schaadt ons allemaal, vrouwen én mannen.

Details

UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 6 januari 2022
ISBN 9789403166018
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 22m 38s
Bestandsgrootte 278 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.