Luistervoorbeeld

23 seconden

Auteur Kees van Beijnum
Voorlezer Geerteke van Lierop
Speelduur 9u 47m
€ 14,99

Beschrijving

Twintig jaar na de geruchtmakende ‘hamermoord’ op haar moeder, een Amsterdamse raamprostituee, keert de jonge schrijfster Anne terug naar de Amsterdamse Wallen. Annes zoektocht naar de wortels van haar eigen bestaan, werpen steeds meer vragen op over de moord op haar moeder. Vastbesloten om het mysterie te ontrafelen, daalt ze dieper en dieper af in de duistere wereld van haar verleden. Als ze contact zoekt met de moordenaar, zijn de gevolgen niet meer te overzien. De ontrafeling van het mysterie is verbluffend knap verweven met het aangrijpende verhaal over de fotograaf Hayo, Annes te jong gestorven jeugdliefde. 23 seconden is een geweldige roman die de lezer in de greep houdt tot en met het ijzersterke slot.

Details

ImprintUitgeverij de Bezige Bij
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 7 januari 2020
ISBN 9789403190907
Taal Nederlands
Speelduur 9u 47m
Bestandsgrootte 537 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Kees van Beijnum
Kees van Beijnum

Kees van Beijnum (1954) bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door in de cafés en hotels van zijn familie op de Amsterdamse Zeedijk. Voordat hij begin jaren negentig besloot zich fulltime aan het schrijven te wijden had hij vele losse baantjes, en was daarna werkzaam in de journalistiek.

Zijn eerste boek Over het IJ (1991), een feitelijke reconstructie van een moord, oogstte in brede kring bewondering. Begin 1994 debuteerde Van Beijnum als prozaïst met de roman Hier zijn leeuwen, dat werd genomineerd voor de Debutantenprijs en de longlist van de Libris Literatuur Prijs. Een jaar later publiceerde hij een semi-autobiografische roman over zijn jeugd: Dichter op de Zeedijk, een zeer succesvol boek dat zowel zijn weg vond naar lezers als naar de critici en werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 1998 verscheen De ordening, een roman gebaseerd op het levensverhaal van de weduwe Rost-Van Tonningen. In 2003 werd het boek verfilmd en genomineerd voor een Gouden Kalf.

De oesters van Nam Kee, Van Beijnums vierde roman, verscheen in 2000. Het is een geestig, met veel vaart en scherpte geschreven boek over hunkering: naar waarheid, naar liefde en vooral naar echtheid. Het verscheen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. De boekverfilming, met in de hoofdrollen Katja Schuurman en Egbert Jan Weber, werd een groot succes. Nadat hij overstapte van Nijgh & Van Ditmar naar De Bezige Bij kwam Van Beijnum in 2002 met de roman De vrouw die alles had, een warm en ontroerend boek over de relatie tussen een moeder en een zoon, in het najaar van 2004 gevolgd door Het verboden pad.

Begin 2008 stond Van Beijnum volop in de schijnwerpers met zijn roman Paradiso, dat overal goed werd besproken en binnen korte tijd uitgroeide tot een bestseller. Het is het spannende verhaal van een man die op het punt staat zijn huwelijk te verbreken als opeens zijn vrouw onvindbaar blijkt. Voordat hij haar kan verlaten, moet hij haar eerst terugvinden.

Behalve romancier is Van Beijnum ook scenarist. Hij schreef onder andere De langste reis (1996), een door Pieter Verhoeff geregisseerde en door de VPRO uitgezonden tv-film, gebaseerd op de ontvoering van Gerrit-Jan Heijn. Deze film werd genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste tv-drama van het jaar. Ook schreef hij het filmscenario voor Maten, regie wederom Pieter Verhoeff. Onderwerp van die film is het Dutchbat-wangedrag in Bosnië. Verder schreef hij het scenario voor de speelfilm De zwarte meteoor (naar het boek van Tom Egbers) en de verfilming van zijn eigen boek Dichter op de Zeedijk. Deze film won het Gouden Kalf voor het beste tv-drama van het jaar 1999. Ook schreef hij het scenario voor De ordening (2003).

Toon aanbod